Tàrrega avança en els tràmits urbanístics per millorar l’entorn del castell

CASTELL_DE_TARREGA_-Creative Commons
photo_camera El Castell de Tàrrega.

L’Ajuntament de Tàrrega ha iniciat el procés d’expropiació d’una finca de 663 metres quadrats situada vora el castell per destinar-la a zona verda, en el marc del projecte de reordenació de l’entorn de la fortificació medieval. El terreny, la titularitat del qual recau en la Fundació Residència Sant Antoni, s’integrarà al sistema de parcs i jardins. Això permetrà fer la zona verda que es contempla en l’actuació de millora de l’espai urbà que envolta el castell. La proposta d’acord fou aprovada per unanimitat en la sessió ordinària del Ple de Tàrrega celebrada el dijous 28 de novembre. La capital de l’Urgell avança així en els tràmits que es deriven de la futura aplicació del pla director de reordenació del castell, que es troba actualment en fase de redacció.

També en l’àmbit d’urbanisme, el Ple va donar llum verda per unanimitat a l'alteració de la qualificació jurídica d'una finca municipal de 6.241 metres quadrats ubicada entre les vies del tren i els carrers del Mestre Amigó, Santes Espines i Bruc. Mitjançant la nova qualificació com a bé patrimonial, el terreny se cedirà a la Generalitat de Catalunya per integrar-lo dins el projecte de construcció de la nova estació d'autobusos de la localitat. Alhora va rebre el suport de tots els grups l’acceptació d’una cessió gratuïta d’un immoble situat al carrer Urgell 36, al nucli antic. L’edifici, que patí un incendi fa uns mesos, té danys estructurals i s’haurà d’enderrocar properament. L’Ajuntament destinarà el solar a usos públics, encara per definir.

Una de les votacions per unanimitat del Ple del dijous 28 de novembre

Superàvit pressupostari de l’exercici 2018

Pel que fa a finances, es determinà que el superàvit pressupostari de l’exercici 2018 (1.948.852 euros) destini una part a amortització de crèdit (320.590 euros) i a sufragar diversos projectes com la reurbanització del carrer de Jacint Verdaguer o la renovació del paviment al carrer de les Oliveres. Van votar a favor ERC-MES i CUP (Equip de Govern) i PSC mentre que Junts per Tàrrega es va pronunciar en contra.

En el decurs de la sessió, s’informà que la mitjana de pagament de factures als proveïdors per part de l’Ajuntament de Tàrrega se situa en 18,5 dies (3r trimestre del 2019), complint amb la Llei de Morositat, la qual fixa el llindar de pagament a proveïdors en un màxim de 30 dies

També van prosperar dues bonificacions de l’impost d’obres i construccions (ICIO) corresponents a sengles intervencions a la Residència de Gent Gran Sant Antoni: la reforma de la sala de la planta baixa i el pla de prevenció contra incendis. En aquest punt, ERC-MES, CUP i Junts per Tàrrega van votar a favor i PSC es va abstenir.

Nou acord de col·laboració per impulsar el Pla de Transició al Treball

Així mateix, va rebre llum verda per unanimitat el nou conveni de col·laboració entre els ajuntaments de Tàrrega i Mollerussa en relació al Pla de Transició al Treball (PTT), una iniciativa conjunta amb el Departament d’Educació que fomenta la continuïtat de la formació i la inserció laboral entre joves que no han superat l’ESO.

La votació del canvi de nom de la Biblioteca Comarcal de Tàrrega per Biblioteca Pública Germanes Güell s'ha ajornat

El grup Junts per Tàrrega va proposar afegir al nom la paraula Tàrrega, cosa que es traslladarà a les entitats del teixit associatiu que van promoure el procés participatiu. També es va desestimar un recurs de Junts per Tàrrega que demanava modificar la composició de les comissions informatives en no representar estrictament el consistori. La proposta va rebre els vots en contra d’ERC-MES, CUP i PSC argumentant que les comissions segueixen el mateix criteri establert a l’anterior legislatura pel mateix grup que presenta ara el recurs i que la proporcionalitat no ha de ser matemàticament exacta.

Comentaris