Tàrrega destil·la cultura popular i música en una Festa Major multitudinària

Presentació de la Targafera · Foto Ràdio Tàrrega (2)
photo_camera Presentació de la Targafera · Foto Ràdio Tàrrega

El cap de setmana ha estat intens per als targarins i targarines, que han volgut seguir el programa d'actes de la Festa Major de la capital de l'Urgell, un calendari que es prolonga fins al dimarts 14 de maig. El tret de sortida de la programació el va protagonitzar el president de la Societat Ateneu, Antoni Tàcies, que va fer lectura del Pregó.

El pregoner va ser l'encarregat d'encendre la tradicional Tronada, i donar pas a l'Eixideta, cercavila i balls de cultura popular que protagonitzen els infants de la ciutat. Una activitat que aquest any estrenava un nou element del bestiari local: la Targafera, la cucafera de l'agrupació infantil de tabals Targalets.

Presentació de la Targafera · Foto Ràdio TàrregaLa Targafera és una creació de l'artista Agnès Pla de Guissona, responsable dels dissenys de bona part del bestiari targarí. L'Eixideta, que es va celebrar a la renovada plaça Major, va comptar amb la participació d'Arquets Infantil, Àliga Petita, Coral Infantil Mestre Güell, Petits Diables de BAT, Bastoners Petits de l'Esbart Albada, Grallers de la Barra i Corral Nou, Gegants, Nans i Gegantons de les escoles.

El cicle festiu de concerts l'obrien dijous els targarins Apastafunk!, amb el seu repertori de funk i soul; i els Mambo Jambo, encapçalats pel conegut saxofonista Dani Nel·lo. Completaven el cartell de rellevants músics Doctor Prats, i Sense Sal i Porto bello, i en representació de la música electrònica la DJ Blanca Ross.

Concert de presentació del nou disc de The TargariansEl dissabte, va ser la banda local The Targarians, els que es van despullar davant el seu públic, presentant el segon treball que han titulat Crida amb mi, els vuit membres de la banda compartien les seves cançons amb els assistents al vermut popular, que l'Associació Agrat va convocar a la llera del riu Ondara.

Per no deixar cap serrell despenjat, el programa dedicava a la quitxalla un repertori de tallers, animació i jocs que van gestionar Quália i Anima'ns amb el suport de la Regidoria de Cultura.

La cultura tradicional va dominar amb moments com el Corre-Tossino, l'exhibició de Diables BAT i l'espectacle La Nit del Tararot de Guixanet, destacant la presencia per primer cop el Punt Violeta contra les violències sexistes, masclistes i LGTBIfòbiques. És un espai d'atenció, prevenció i sensibilització atès per personal qualificat a l'Espai MerCAT.

La Festa Major continua fins aquest dimarts, i entre els actes destacats, la visita de la consellera de Cultura, Maràngela Vilallonga, que participarà en el Seguici Festiu, Processó, Ofici i Balls de l'Eixida en honor a les Santes Espines.

Comentaris