Del 25 de setembre al 12 de desembre

Tàrrega manté els 8 muntatges de la Temporada de Teatre amb aforament reduït

La programació portarà noms destacats com Abel Folk, Laura Conejero, El Espejo Negro i la nova aliança entre T de Teatre i Dagoll Dagom

Temporada de Teatre ©Territoris

La ciutat de Tàrrega oferirà, a partir del 25 de setembre, la 26a Temporada de Teatre, la qual extremarà els protocols sanitaris de prevenció contra la COVID-19.

La Temporada de Teatre targarina s'adapta a les mesures de seguretat que exigeix el moment, com ara la reducció del seu aforament al 50%, l’ús obligatori de mascareta i gel hidroalcohòlic, l'entrada esglaonada de públic i la presa de temperatura del mateix en accedir a la sala

Tàrrega aixecarà el teló amb 'La revelació', una proposta de TeatrodeCERCA que denuncia la corrupció i els abusos de poder per part dels governs i les grans empreses. Els protagonistes són els tres grans whistleblowers, els digitals actuals: Julian Assange, Chelsea Manning i Eduard Snowden, actualment a l'exili i la presó.

El dissabte 3 d’octubre sortirà a escena 'Alguns dies d’ahir', de Jordi Casanovas, amb un repartiment que encapçalaran Abel Folk i Míriam Iscla. L’obra retrata la vida d’una família durant els quatre mesos políticament més transcendents i convulsos de la nostra història recent, entre setembre i desembre del 2017.

Els titelles destinats al públic adult tornaran a l’Ateneu amb la companyia El Espejo Negro. Ho faran el dissabte 24 d’octubre amb 'Espejismo', muntatge que reparteix a tort i dret reivindicant la llibertat d’expressió amb una factura tècnica impecable, sense parar de recollir premis allà on va.

Laura Conejero, Elisabeth Casanovas, David Vert i Eloi Sánchez integren el repartiment de 'Monroe – Lamarr', que pujarà a l'escenari el 14 de novembre. El text es basa en una singular batalla entre dues dones excepcionals on es desgranen temes universals com la fragilitat de la fama, la caducitat de la bellesa, les manipulacions del poder, l’absurditat de la guerra o la submissió de la dona. 

Prendrà el relleu el dissabte 28 de novembre el muntatge 'Celebraré mi muerte', una producció d’Alberto San Juan i Jordi Évole que narra l’experiència del metge Marcos Hourmann, condemnat per assassinat en aplicar una eutanàsia. La curiositat és que sobre l’escenari no compareixerà cap actor sinó el mateix Hourmann. 

Finalment, el dissabte 12 de desembre es clourà la temporada amb 'T’estimo si he begut', de T de Teatre, l’aclamada companyia femenina que renova col·laboració amb Dagoll Dagom i a la qual s’uneix ara La Brutal. Es tracta d’una comèdia musical a partir de relats d’Empar Moliner adaptats als escenaris per ella mateixa.

Totes les funcions tindran lloc a les 21.00 hores al Teatre Ateneu ('T’estimo si he begut' oferirà dues funcions, a les 18.00 i 21.00 hores)

A banda dels sis muntatges esmentats, també se’n sumaran dos més adreçats al públic familiar: 'MiraMiró', de Baal Dansa, un espectacle que homenatja l’obra plàstica de Joan Miró mitjançant arts audiovisuals i coreografies (diumenge 25 octubre, 18.00 hores); i 'Kàtia', de Teatre Nu, que parla de l’adopció mitjançant la història d’una mare i una filla a la recerca de les arrels (diumenge 8 novembre, 18.00 hores).

Comentaris