Un grup de treball treballarà per dignificar el Molí de Sant Anastasi

El projecte de rehabilitació de l'espai va ser impulsat pel col·lectiu Bordeta.net i comptarà amb el suport logístic de la Paeria
Molí de Sant Anastasi
photo_camera Molí de Sant Anastasi

El Molí de Sant Anastasi de Lleida serà recuperat i dignificat per un grup de treball integrat pel servei d'arqueologia de la Regidoria d'Urbanisme de la Paeria de Lleida, la regidoria de Cultura, l'Institut Municipal d'Ocupació Salvador Seguí (IMO) i el col·lectiu Bordeta.net que vol obrir l'equipament a la ciutadania i convertir-lo en un espai funcional.

Així s'ha acordat en la reunió mantinguda entre el primer tinent d'alcalde Toni Postius, la presidenta de l'IMO, Anna Campos, tècnics de Cultura, i representants del col·lectiu Bordeta.net. En aquesta trobada s'ha constituït un grup de treball, integrant per representants de les diferents regidories presents a la reunió i per l'entitat cultural, per analitzar i posar en marxa les diferents propostes per rehabilitar l'antic molí fariner, situat a la Bordeta

En la reunió s'ha establert ja un calendari de reunions periòdiques, cada mes i mig aproximadament, que serviran per a fer seguiment de les diferents actuacions i vetllar per la seva implementació.

L'objectiu d'aquest grup de treball és impulsar la dignificació i recuperació del Molí de Sant Anastasi i convertir-lo en un espai funcional. 

El Molí de Sant Anastasi és el darrer vestigi de l'antic poble de Vilanoveta de Fontanet o de l'Horta i forma part dels diferents equipaments del Museu de l'Aigua de Lleida. El Molí té els seus orígens al s. XIII i la séquia de Fontanet, que es pot contemplar a l'exterior, li proporcionava força per moure les moles que s'utilitzaven per moldre cereals. El nom de Molí de Sant Anastasi prové del relleu d'aquest sant, que es trobava sobre la porta principal.

Comentaris