Opinió

Els micropobles i els seus encants

Els nostres micropobles no volen competir com altres municipis per a veure si el seu monument estrella guanya una batalla promocionada per una cadena de televisió catalana, els nostres municipis volen competir per tindre més serveis i no quedar aïllats d'aquesta societat
Imatge del municipi de Torre-serona
photo_camera Imatge del municipi de Torre-serona
Com a inici d'aquest petit relat, no negaré que pertanyo a un micropoble, i que defensaré les seves virtuts, però també els seus greuges comparatius, no vull defensar el meu en concret, ja que som molts els petits municipis, que intentem crear-nos el nostre lloc i espai dins d'aquesta societat tan exigent.

Tot i que les mancances ja vénen de fa molt de temps, la pandèmia ens ha agreujat per un costat, com hem hagut de patir els constants confinaments municipals per preservar els nostres veïns, i com hem hagut de justificar anar a comprar o a fer qualsevol gestió al poble veí o a la capital, això si amb el corresponent certificat d'autoresponsabilitat i mobilitat.

En la cara oposada i positiva, n'ha aportat noves demandes d'habitatge i lloguer, i això és un fenomen positiu i que hem d'aprofitar per donar més cabuda a futurs veïns a aquests micropobles i que això pugui comportar el fet de poder dotar de més serveis essencials els nostres municipis, com per exemple farmacioles, caixer automàtic, Etc.

Fa uns dies a la mateixa Diputació de Lleida, es va aprovar una moció que es va elevar a comissió de presidència per evitar el que s'anomena "exclusió financera" als nostres petits municipis, i que esperem que tingui un bon recorregut i ens ajudi a dur a terme aquestes propostes de poder disposar d'un petit caixer automàtic pels nostres habitants.

En la part turística també sortim una mica beneficiats, una vegada oberts els confinaments municipals, m'atreviria a dir que els micropobles som ara un atractiu turístic per la no massificació, i ens serveix perquè la gent del territori català conegui de primera mà, els nostres indrets, monuments, carrers, i la part de natura paisatgística que tenim als nostres voltants.

Els nostres micropobles no volen competir com altres municipis per a veure si el seu "monument estrella" guanya una batalla promocionada per una cadena de televisió catalana, els nostres municipis volen competir per tindre més serveis i no quedar aïllats d'aquesta societat, no volem sentir a parlar de la temuda paraula "despoblament", i preferim canviar-la per la de "repoblament".

Des de ja fa uns anys estem constituïts com a associació, comandada entre altres per un alcalde de micropoble, parlo del Sr. Mario Urrea de Torrebesses que de forma desinteressada juntament amb el seu equip d'aquesta associació vetllen pels nostres interessos de forma aferrissada, i per unir-nos en la força davant de totes les administracions.

No vull acabar aquestes línies, sense agrair com no pot ser d'altra forma als nostres veïns i veïnes, que són la força dels nostres micropobles i que es resisteixen en marxar a la capital, i continuar gaudint del que sí que tenim, que és l'esperit i ganes de veure com més famílies s'instal·len als nostres municipis.

Comentaris