Opinió

A la Conferència Episcopal Tarraconense i a tots els Bisbes de Catalunya

Ens dirigim a tots vostès en representació de l'Associació d'Amics del Bisbe Deig. Som un col·lectiu creat per ajudar a salvaguardar la memòria del qui fou bisbe de Solsona, Mons. Antoni Deig, difonent la seva obra eclesiàstica i social i l'esperit que informà tota la seva trajectòria, la qual cosa es tradueix en el moment present, principalment, en treballar per a la consolidació del futur de l’Església i de la Nació catalanes. La caritat pastoral del Bisbe Deig es manifestà molt concretament en una profunda estimació a la seva terra, a la seva gent i als seus drets.

Hem llegit la carta publicada el proppassat 3 de desembre al diari Ara per Isabel Turull Negre, germana del polític Jordi Turull, actualment en vaga de fam a la presó de Lledoners, titulada On sou, bisbes?, carta que ens permetem adjuntar-vos.

I aquests dos aspectes ens fan actuar amb celeritat, pensant en el que diria el Bisbe Deig en aquest moment. Creiem que es posicionaria clarament en contra dels empresonaments injustos que pateixen els nostres representants polítics. Com quasi tot el món sap, estan empresonats sense judici, sota acusacions inversemblants, quan l’únic de  que se’ls podria acusar és de donar pacífic compliment a les decisions del Parlament de Catalunya. Per tant, veiem com la injustícia i la mentida campen impunement. 

Davant dels fets on ha desembocat aquesta situació:

- Demanem que l’Església catalana faci una defensa explícita dels drets que es conculquen als nostres presos polítics. Especialment en aquest moment, el dret a que els seus recursos davant del Tribunal Constitucional no sols siguin acceptats formalment sinó també tramitats a la pràctica, la qual cosa els hi permetria d’accedir al Tribunal Europeu de Drets Humans. Esperem la denuncia de la seva indefensió extrema: Segons quin és el sentit i l’actor, les institucions espanyoles resolen coordinadament en qüestió d’hores; quan es tracta d’estudiar la privació de llibertat de persones encara no jutjades, però catalanes, aquí els terminis s’allarguen arbitràriament més enllà no ja del dret, sinó de la decència humana.

- Us demanem que tingueu a bé fer tot el que estigui en la vostra mà per tal de desbloquejar amb celeritat la situació, donada la gravetat del moment, quan alguns d’ells estan en vaga de fam i, per tant, posant en greu risc la seva vida. Us proposem que us erigiu en agents d’acció i/o mediació interna i internacional, arribant fins i tot a implicar la Santa Seu.

- Tant a vostès com a nosaltres, la caritat cristiana ens empeny a anunciar amb valentia el goig de l’Evangeli però també a no dubtar en denunciar totes les injustícies i les mentides que no sols difamen les nostres Institucions i els nostres sentiments sinó que posen en risc la vida de les persones.   

Comentaris