22.06.2018 |
La Opinión de
Marc Solsona Alcalde de Mollerussa

Gràcies Miquel

Tota una vida dedicada a la recerca històrica i a la crònica de Mollerussa i de la seva gent, aquest era el Miquel Polo i Silvestre. Sempre ha tingut Mollerussa al cap i al cor, sempre ha volgut donar a conèixer la seva essència i la seva vitalitat

Moltes gràcies!

Mollerussa ha tornat a donar exemple de la seva capacitat organitzativa amb la celebració de quatre dies de fira en els quals la ciutat ha respost sobradament al repte que suposa, per un municipi com el nostre, una Fira de Sant Josep referent a Catalunya, l’Estat espanyol i fins i tot fora d’aquestes límits territorials.

Adéu, Àngel

Amb aquestes ratlles vull dir, no només el que l’Angel va fer o va ser, sinó  sobretot, el que va aconseguir que molta gent féssim.

Néixer , créixer i fer-se gran

Néixer , créixer i fer-se gran. Aquesta podria ser la transició de Territoris.cat, un projecte que arrenca ambiciós però prudent i que, de mica en mica, madura i estén les seves arrels.

Gràcies Pepito

La setmana passada vam dir adéu al Pepito Isanda, el primer fill adoptiu de Mollerussa. Aquesta distinció que li va ser atorgada el 18 de setembre del 2010,  recollia simbòlicament la voluntat popular impulsada i promoguda per l'Agrupació Sardanista de Mollerussa i la voluntat institucional que va permetre canalitzar-ho i fer-ho possible.

Salutació del President Fira de Mollerussa

La 142a  Fira de Sant Josep torna amb renovada força al calendari per esdevenir un any més punt de trobada del sector agrícola i ramader del país. El fet que la festivitat local de Sant Josep s’escaigui en dimecres ens planteja l’oportunitat de tenir activitat firal al llarg de 5 dies i obrir portes del Saló de l’Automòbil el dia 19.

Open Night!

A vegades la gent es pregunta com és que una ciutat relativament petita com Mollerussa ha aconseguit al llarg dels últims 30 anys un posicionament tan potent com a ciutat referència de les terres de Lleida. 

Gràcies un any més

  La 141a Fira de Sant Josep va tancar portes ahir assolint un altre cop, tot i que la climatologia ens va jugar en contra, un gran poder de convocatòria i alhora generant també confiança en el sector.

Reformem el món local, sí, però des de Catalunya

10 raons del perquè estic en contra de la reforma del món local que proposa el Ministre Montoro: Perquè la Generalitat de Catalunya té competències plenes en el món local i, per tant, aquest avantprojecte de llei NO pot ser d’aplicació a Catalunya ja que vulnera el marc competencial català.

La ciutadania, la clau de Mollerussa

  A punt de tancar el 2012 i a les portes del 2013, Mollerussa, la nostra ciutat, es prepara per continuar fent front a una realitat complicada però amb una certesa clara: ens n’estem sortint. I ens n’estem sortint gràcies a molts factors, però sobretot gràcies a la comprensió, complicitat i entrega de la gent de la ciutat.

El dia després

  He de confessar que no m'esperava aquest resultat a nivell general del país, però també crec sincerament que feia falta una radiografia real de la temperatura del país en un moment històric. Puc parlar de certa decepció pels resultats però no seria just que amb la gran participació a les urnes només valoressim de manera parcial i partidista la gran mobilització de la gent.

Procés: acció d’avançar

  Cada dia que passa és més preocupant la dialèctica emprada per alguns polítics, tertulians, mitjans de comunicació i gent anònima en els cafès, al voltant de la taula o xerrant en el descans d’una classe. "Golpe de estado”, “terrorismo identitario”, "conflicto catalán”... i cada dia més i més... Fem un exercici.

No tinc por

  Aquestes darreres setmanes, però sobretot aquest darrers dies, es comença a visualitzar quina serà l’estratègia espanyola per intentar que Catalunya tiri endarrere amb les seves reivindicacions, aspiracions i anhels de treballar per aconseguir un nou estatus on el poble català, tots i cadascú de nosaltres, pugui decidir lliurement el seu futur.

Agraïment a Mollerussa després de la pedra

  La greu pedregada del passat 5 de juliol va convertir-se en un esdeveniment farcit de sensacions, danys materials i interrogants. Un cop acabada la tempesta  vam  activar el Pla d’Emergències.