Opinió

Carta al Reis

Ara que acaba l’any i és temps de fer repàs dels esdeveniments i de bons desitjos pel nou any que arriba, voldria aprofitar per tal de fer-ho amb el cap,  la veu alta i públicament

Ara que acaba l'any i és temps de fer repàs dels esdeveniments i de bons desitjos pel nou any que arriba, voldria aprofitar per a fer-ho amb el cap, la veu alta i públicament.

En primer lloc, fer referència als esdeveniments que ens van portar a fer una consulta interna dins d'Unió Democràtica de Catalunya per tal de decidir quin model volíem d'encaix a Catalunya. Tot i que va guanyar l'opció del no a la independència, una part de militants, uns per convicció (als quals respecto molt) i d'altres per interessos personals i particulars, van decidir no acceptar el resultat, la qual cosa va comportar l'escissió d'una part del partit.

Amb aquest mandat legitimat per les urnes es va decidir abandonar el govern i davant la nova deriva radical de l'antiga CDC, la ruptura de facto de la coalició de Convergència i Unió després de 37 anys. El més fàcil i còmode haguera estat continuar a les poltrones i des d'aquesta posició erosionar als exsocis i exmilitants, però malgrat el que ens podia costar vàrem actuar amb valentia però sobretot amb coherència.

Això ens va suposar (primer en les eleccions al Parlament i després a les de l'estat) un desgast terrible. Per un costat no estàvem preparats per afrontar unes eleccions en solitari i, a més, havíem de lluitar amb els antics socis i militants, els quals no van desaprofitar cap ocasió per tal d'intentar vendre'ns com a botiflers. La llei d'ohm tampoc ens afavoria com a cap altre partit minoritari.

Però ara no és hora de retrets sinó d'esperança, il·lusió i bons propòsits. A pesar de tot l'anterior, els militants d'Unió estem plens d'energies renovades per tal de tornar a aixecar-nos i ara, sense cap condicionant, caminar de nou a poc a poc i amb bona lletra.

Aquest nou any començarem una nova travessia que haurà de tenir en compte els trets essencials que volem defensar, en primer lloc les persones en tota la seva extensió: família, valors, educació. Tot això, acompanyat de mesures que fomentin l'economia del nostre país, motor essencial per tal de tenir capacitat de crear llocs de treball, que és la preocupació més important. Finalment, negociar l'encaix del nostre País que contempli un finançament just i suficient, que ens reconegui i respecti la nostra cultura i singularitat.

Més endavant espero poder anar explicant amb més profunditat aquesta nova etapa però, per ara, demanar a Ses Majestats que ens portin tolerància i bon seny a tots i totes les Catalanes.

Comentaris