Opinió

I si ens seiem a parlar?

Si fem cas a gairebé totes les previsions, ens espera un any complicat. Amb previsiblement tres convocatòries electorals a celebrar en les que com a comú denominador de totes elles hi ha la possibilitat de provocar els canvis més importants en la nostra societat des de la instauració de la democràcia.

Si fem cas a gairebé totes les previsions, ens espera un any complicat. Amb previsiblement tres convocatòries electorals a celebrar en les que com a comú denominador de totes elles hi ha la possibilitat de provocar els canvis més importants en la nostra societat des de la instauració de la democràcia.

Necessitem canvis tant en el nostre país i en la nostra ciutat, com també en el govern de l'estat, la qual cosa ens hauria de fer meditar per tal de poder aprofitar totes les nostres oportunitats. La nostra societat exigeix reinventar-se, aprofundir en la democràcia i fer-la més neta, més justa i més lliure, molt més transparent i
participativa. La ciutadania ha de tenir el dret i el deure d'opinar, de participar i de canviar les regles del joc sempre que vulgui.

Com podrem explicar a la gent que ens envolta, la gent que participa amb nosaltres de tots els moviments, protestes, marees o lluites per defensar els llocs de treball que, tot i el molt que ens uneix, no siguem capaços d'acostar-nos, d'acordar i pactar uns mínims per anar tots junts, partits, moviments, sindicats, associacions i tota la ciutadania que lluita dia a dia per tal de revertir aquesta situació? És necessari que tots junts puguem defensar i ampliar l'Estat del Benestar, enfront aquells que busquen reduir-lo contínuament fins fer-lo desaparèixer. Un Estat del Benestar que actualment està sent víctima dels interessos dels Mercats i d'una classe política sotmesa a aquests interessos. Una classe política que ha perdut de vista la massa social per tal de tenir contents a uns pocs. El poble i en concret les classes populars ens ho demanen contínuament i no s'entendria que això tant senzill no fos possible. Anar junts no vol dir dissoldre’ns, ens el contrari. Personalment crec que el que ens pot fer més forts és que tots, partits i moviments, puguem mantenir els nostres trets característics, per tal de no solament poder sumar, sino que tal vegada ens servís per multiplicar-ne l'efecte.

No podem separar la política que es fa als carrers i places, de la que també hem de fer en totes i cadascuna de les institucions. Cal anar plegats amb una sola veu molt forta i amb tots els matisos necessaris. És necessari defensar les classes mitjanes i baixes de l'espoli continuat al qual estan sent sotmeses. Fa falta tornar la sensibilitat, la comprensió i l'afecte a la política i per la política. Cal pensar en la gent que pateix injustament les decisions d'aquests mals governs (i pitjors governants) a que estem
sotmesos. Necessitem una política i uns polítics de rostre humà, que estimin la ciutadania i es preocupin pel benestar de tota ella. No és temps de polítics que només mirin la població cada quatre anys, i que la resta de temps passin per alt el patiment i les desgracies quotidianes. És necessari, en definitiva, tornar la política a les mans de la gent.

Comentaris