Opinió

L’agricultura i el sector primari: una oportunitat per tothom

I, arribats aquí, les persones que estem al capdavant dels ajuntaments hem de ser doblement responsables perquè tenim enllaç directe amb el veïnat i hem de resoldre i donar resposta a les seves inquietuds

Un cop iniciada la campanya electoral, és hora d’escoltar les propostes per poder portar-les a terme. I, arribats aquí, les persones que estem al capdavant dels ajuntaments hem de ser doblement responsables perquè tenim enllaç directe amb el veïnat i hem de resoldre i donar resposta a les seves inquietuds. A Ponent, patim una problemàtica recurrent que es vincula amb la nostra condició pagesa: campanya rere campanya, es repeteixen problemes als quals cal donar resposta i fa falta garantir el relleu generacional en condicions dignes. Junts, defensem la terra perquè volem que els nostres joves es quedin i treure’n profit del seu talent i formació. Som de Ponent i, ja ens perdonaran, volem que la pagesia i la ramaderia segueixin sent un motor de riquesa i treball que produeix aliments excel·lents i és la nostra assegurança davant crisis econòmiques perquè el camp català mai  podrà deslocalitzar-se. Per mi, explicar-ho és un orgull, perquè la tasca dels nostres pagesos i ramaders és immensa.

Ara, d’aquí a pocs mesos, s’inicia a casa nostra una nova campanya de la fruita i no volem repetir errors. Per aconseguir-ho, hem preparar-nos amb l’antelació i el rigor necessaris i tenir clar tot el que la pandèmia ens ensenya cada dia: calen protocols clars i àgils i, sobretot, tests ràpids i campanyes de vacunació massiva.

El Govern de la Generalitat que surti d’aquestes eleccions ha d’estar al costat de l’agroindústria i ha d’escoltar la gent dels nostres pobles per exigir al govern de l’Estat espanyol que es planti davant la Unió Europea per reclamar el compromís i les ajudes que necessiten tots els pagesos, els seus i els nostres. No podem permetre que es discrimini als catalans pel simple fet d’haver nascut aquí, perquè el govern de l’Estat espanyol i, també la Unió Europea, han de fer costat a la pagesia catalana igual com ho fan amb els pagesos i ramaders d’altres territoris.

Per tot plegat, necessitem un Govern fort i capaç de dissenyar i desenvolupar polítiques eficaces que ens permetin reaccionar si cal. La conselleria d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació necessita un impuls renovat i, a Junts per Catalunya, tenim el capital humà necessari per desenvolupar en favor de la nostra agroindústria una tasca comparable a la qual, per exemple, en Ramon Tremosa està desenvolupant a la conselleria d’Empresa i Coneixement.

El nostre sector primari necessita persones amb qualitats i sensibilitat suficients per entendre del nostre camp depèn també el futur. Gràcies a una tradició ancestral de mimar la terra i cuidar els seus fruits, hem après a fer productes excel·lents i no podem perdre més temps perquè els països els fan les persones; però, també, els consolida la qualitat dels seus productes. Som el que mengem i jo, personalment, vull continuar menjant del que fan els nostres pagesos. La nostra terra necessita a les institucions homes i dones que la coneguin, l’estimin, la valorin i sàpiguen veure en ella una de les fortaleses del nostre país i mai un dels seus problemes. I és que, de fet, això són l’agricultura i el sector primari: una oportunitat per tothom

Comentaris