Opinió

Moltes gràcies nanos!!

El dimarts, l'alcalde de Mollerussa Marc Solsona anunciava que el consistori havia pres la decisió de tancar la sala d'espera de l'estació d'autobusos a partir de les deu del matí i fins a les sis de la matinada.

Una mesura que és conseqüència dels reiterats actes vandàlics en el mobiliari i les instal·lacions, provocats per un grup de joves que es reunien habitualment en aquest espai de la ciutat.

Com a usuari habitual del transport públic havia estat testimoni directe de l'estat en què es trobava la sala d'espera, alguns dels dies que esperava l'autobús, i fins i tot havia fotografiat algunes de les destrosses, o si més no, l'estat lamentable en què deixaven la sala, després de les reunions dels joves.

Més endavant, vaig poder comprovar, que la situació de les deixalles, llaunes, bosses de llaminadures, burilles i altres resultants de les reunions juvenils, s’havien solucionat, però les càmeres de vigilància, les finestres, les màquines de vending, els vidres i fins i tot algun element dels voltants de l'estació, van continuar essent centre de l'entreteniment d'aquest col·lectiu d'avorrits ciutadans, perquè en realitat no puc atribuir aquesta manera de fer a altra cosa que la vagància i la falta de respecte.

He de suposar que aquests joves tenen una llar, amb mobiliari, cendres, cubell de la brossa i altres elements quotidians essencials per a una bona convivència familiar, i pel contrari quant surten al carrer sembla com si aquell entorn no anés amb ells.

Amb tota aquesta manera de fer, aquests joves, que vull creure que en són una minoria, han aconseguit que un bon nombre d' usuaris del transport públic es facin fotre, esperant al carrer l'autobús, amb fred, calor o pluja, sota la marquesina. Han aconseguit que el consistori es vegi impotent per poder controlar les seves accions.

Podem creure que de les deu del matí a les sis de la matinada, el volum d'usuaris dels autobusos no és gaire nombrós a Mollerussa, però tot i així, com a ciutadans, no es mereixen que un grupuscle de marrecs irresponsables puguin aconseguir que l'Ajuntament prengui mesures dràstiques que perjudiquin la resta de ciutadania.

Perquè al final vull creure que aquests nanos estan identificats i les seves famílies en són coneixedores dels seus actes... a les hores a qui s'ha de responsabilitzar dels prejudicis, petits o grans que suposa no disposar d'una estació d'autobusos en condicions, si realment hem de fomentar l'ús del transport públic.

Moltes gràcies nanos, per la vostra aportació al benestar de la societat que us acull.

Comentaris