Opinió

Joves: sorpreneu-nos!, sou la nostra principal divisa

Descobriu, per vosaltres mateixos, el que la major part dels vostres pares i mares van fer durant la seva època d'adolescència; treballar als estius a la fruita!

Tothom és coneixedor de les ganes de menjar-se el món per part de la joventut. Sempre he cregut que els joves són el motor de la societat, els que l'empenyen i els més innovadors. Qui millor que ells per canviar el món; per menjar-se'l. Sempre ho han fet i ara més que mai se'ls obre l'oportunitat de tornar-ho a demostrar. En la pròxima campanya de la recollida de la fruita us necessitem!

Les oportunitats són vida i desenvolupament. A les nostres comarques, territori agroalimentari per excel·lència, aquestes possibilitats ens les brinden la indústria alimentària i les explotacions agràries familiars. Aquestes últimes subministren matèria primera a les empreses transformadores per tal que tothom tingui garantida l'alimentació.

Cal destacar, també, la finestra que ens obren les empreses d'innovació tecnològica que han nascut i naixeran dins l'embrió d'aquest territori agroalimentari, que sempre ha sabut aguantar les crisis gràcies a la potència del sector primari. Per innovar has de descobrir, des de dins, les coses que necessitem millorar.

Vosaltres, els joves, sou el futur amb el qual confiem, però per tal que vosaltres triomfeu en el futur, heu de començar des de la base.

Descobriu, per vosaltres mateixos, el que la major part dels vostres pares i mares van fer durant la seva època d'adolescència; treballar als estius a la fruita!

Molts es van comprar el seu primer ciclomotor, van fer el seu primer viatge o encara més satisfactori: molts es van pagar els estudis o van ajudar les seves famílies quan encara no es lligaven els gossos amb llonganisses.

Ara és l'hora del jovent: inscriviu-vos a la campanya de la fruita per guanyar-vos uns calerons

En el futur, malgrat la realitat de les tasques del camp, aquesta experiència us serà de molta utilitat per als vostres projectes de futur professionals o empresarials. Descobrireu o ampliareu la importància dels principals valors de l'agricultura: la disciplina i la perseverança. Teniu davant vostre el repte d'un estiu diferent. Quan sortireu a donar un tomb després d'una jornada de treball al camp, us sentireu capaços de canviar el món i demostrar a la societat que el vostre capital humà és imprescindible.

Col·laborar en sortir d'aquesta situació excepcional on ens trobem, serà una de les coses de la qual us sentireu més orgullosos.

Comentaris