Opinió

La Batalla de Flors ha començat

Economistes seriosos i competents afirmen que l’estat ha pervertit institucions que paguem entre tots per atacar el sobiranisme. El consell de ministres, extraordinari, després del vistiplau del Consell d’Estat ha portat al Constitucional recórrer la consulta del 9-N.

Economistes seriosos i competents afirmen que l’estat ha pervertit institucions que paguem entre tots per atacar el sobiranisme. El consell de ministres, extraordinari, després del vistiplau del Consell d’Estat ha portat al Constitucional recórrer la consulta del 9-N.

La democràcia no consisteix només a fer eleccions cada quatre anys i dir que s´ha de respectar la Constitució, la democràcia consisteix també a protegir els ciutadans davant dels abusos de l'estat. No cal ni entrar-hi al tribunal Constitucional, donen per sabuda la seva resposta.
La seva gran quimera –que tots sabem – és: Espanya sense Catalunya no és sostenible, i encara hi podem afegir que el deliri electoral fa estralls.

Sembla que en lloc de deixar-nos avançar en democràcia voldrien que adaptéssim l’afer del cran, i si poguessin fer-nos retrocedir a algun episodi dictatorial. Tots els honors per a la Gran Bretanya, en canvi al nostre país llegim portades dignes d’un país bananer.
De totes les portades dels diaris, sens dubte una de les més originals és la del Mundo: “ Mas ofereix al Marroc ensenyar llengua àrab en horari escolar, amb l’objectiu de guanyar-se els 300.000 marroquins de Catalunya per a la causa independentista. Ara només cal trobar uns quants milers de professors d'àrab, favorables a la independència perquè el pla funcioni”.
Garjoles, tancs, avions, barques, míssils, camps de concentració ..., sort en tindrem del món que ens mira o si no potser en veuríem alguna de fresca.

El cert, però, és que el procés cap al 9N va esgotant etapes i creix la tensió. Em conforta veure el President Mas amb tanta serenor, tan valent .... és admirable. La maquinaria, és tant brutal que li buscaran les pessigolles des de la data del seu naixement, en tots els sentits, és igual que siguin veritat o falses . També vull destacar el gran paper que ha fet El Consell Assessor per a la Transició Nacional. Ja ens ha presentat el Llibre Blanc, encara que a Madrid potser se’l passaran per forro.

No puc negar la meva admiració per les maneres de fer les coses al Regne Unit, una de fa pocs anys, quan la Reina Elisabet II atorgués el títol de Sir a un escocès, l'actor Sean Connery, que no tan sols s’havia declarat independentista sinó que s’havia fet famós interpretant James Bond, l’agent “al servei de Sa Majestat”.

Ells saben que abans de tot, tant els unionistes com els independentistes, són grans Demòcrates. En canvi al nostre país han portat al Tribunal Constitucional la Llei de Consultes i el Decret de convocatòria del 9 de novembre perquè la suspengui.

No puc entendre per què ha de ser tan i tan problemàtic deixar que els catalans puguem dipositar una papereta en una urna?

Comentaris