Opinió

Que no ens guanyi!

Fa uns dies llegia que l’ocupació als càmpings es refà després d’un juliol fluix. Les pluges i baixes temperatures van frenar les reserves. Ara a plena canícula segur que dormir als càmpings, a plena naturalesa, no costa tant d’agafar el son.

Fa uns dies llegia que l’ocupació als càmpings es refà després d’un juliol fluix. Les pluges i baixes temperatures van frenar les reserves. Ara a plena canícula segur que dormir als càmpings, a plena naturalesa, no costa tant d’agafar el son. Perquè agafar-lo sota teulada...!, però què dic jo ara, si hi ha dos mètodes que funcionen: un és dormir despullat i l’altre és posar una samarreta lleugera al congelador perquè agafi la temperatura ideal abans de posar-se al llit. Les nits xafogoses que ajuden a no agafar el son les odio.

Pot ser que comenci pel principi i pari de fer la baldufa. La definició de canícula al diccionari la trobareu al peu de la lletra, però us en puc suggerir una altra que m’encanta. No podia ser d’altri que la del gran mestre, Josep Pla. Crec que no era meteoròleg però la seva pedagogia en explicar els fenòmens atmosfèrics era única, t’hi fa entrar encara que no vulguis. (Us parlo del seu llibre Les hores. Una selecció)

Per mostra un botó, doncs, aquí el teniu: “Aquesta contradansa d’equinoccis i de solsticis –perfecta com un minuet- forma el que anomenem, per entendre’ns, l’any. Aquesta ordenada successió d’esdeveniments astronòmics es produeix d’una manera ineluctable . Tot es produeix a la mateixa hora i de la mateixa manera. Tot es repeteix.”

Quan enganxo a Pla no sé com deixar-lo (o és que sóc una panxacontenta)... però seguim.

Tinc una pregunta per fer-vos: Ja us vàreu deixar enlluernar per la “super lluna” que vam tenir el diumenge dia 10. Aquest fenomen es produeix quan la lluna assoleix la fase plena i a més a més es troba en el seu punt més pròxim a la Terra, l'anomenat perigeu.( Pla ens ho explicaria encara amb més detalls) Tampoc podem deixar les llàgrimes de Sant Llorenç, la pluja d'estels que es va poder veure amb més intensitat entre dilluns 11 i dimecres 13 d'agost.

Resumint tot plegat no deixeu que a l’estiu us guanyi la calor (ni tampoc els meus rotllos) i sobretot respectem totes les prevencions necessàries. Ara, el que importa però, és que no ens deixem guanyar per la tempesta que se’ns apropa aquesta tardor, aquests núvols amenaçadors que estan a l’aguait: Calamarsades, onades de vents huracanats del sud, borrasques intimidadores al cel, amb molts llamps i trons. A algun tornado amb malvestat imprevisible penseu que també hi estem esposats, però esperem que una bona aurora ens il·luminarà. La claror i llum rosadenca que precedeix a la sortida del sol no ens ha de faltar. L’Alba, la primera claror del dia, moment en què la llum del sol comença d’emblanquir l’horitzó surt per a tots els mortals i el clam d’un poble sempre s’ha de deixar expressar .

Comentaris