Opinió

Sóm collonuts!

I una última confidència: aquesta parella que us parla, aquests dies, va cantussejant El Cant dels Segadors, aquell dia té ganes de fer-ho a ple pulmó...”quan convé seguem cadenes”

Encara que el títol no sigui gaire literari, al diccionari de sinònims hi trobem uns quant mots que tenen el mateix significat: excepcional, fenomenal, extraordinari, colossal... per tant, penso que aquests adjectius encaixen bé al caràcter català. Així que endavant amb l’encapçalament.

A Girona, el passat diumenge dia 4, concretament a la Cala Estreta, es va organitzar un altre assaig per a la Cadena Humana, certament singular i cridaner. Ja sabeu la cala és nudista. L’ANC de Palamós va preparar la cadena humana naturista amb el lema “Despullat per la independència”.

Els nudistes que van anar-hi tenen les seves opinions, i com sabem totes les raons són respectables. Ells diuen: ens desprenem de tot allò que ens ha estat letal de la nostra relació amb España i reprenem el camí des de zero cap a la construcció d'un país nou que volem millor, ara més lleugers i lliures de lligams.

A aquests nudistes els agrada la llibertat... i també la independència.

L’opinió que tenen la Sra. Camacho o el Sr. Ribera sobre el proper 11 de setembre no m’interessen, amb les declaracions del Sr. Navarro ja en tinc prou: “És irresponsable organitzar una cadena humana a favor de la independència”. No sé si aquests Sres. respecten prou les opinions que els hi són alienes.

I ara em centraré en els criteris de casa nostra que en realitat són els únics dels quals hauria de parlar. Vam descartar anar a la Cala Estreta, no pels 200 i escaig quilòmetres que ens separen, que també, sinó que el fet d’anar a mostrar els nostres atributs caducats, no era una idea gaire brillant. Així que la meva costella i jo vam acordar que serà qüestió d’espavilar-nos hi anar a l’Estany d’Ivars Vila-sana, sí, el dia 31. És que el tenim a la cantonada. El meu home diu: -Aquesta cadena ens lligarà més fort per alliberant-nos d’aquests 300 anys de penúries.

Nosaltres no som de l’opinió del primer secretari del PSC, quan afirma que a ell no li agraden cap mena de cadenes. M’agradaria discrepar d’ell i dir-li que, els qui volem un Estat Propi per Catalunya diferenciem dues classes de cadenes, les que descarreguen i les que oprimeixen. Una pregunta em resta fer-li: o és què a vostè  encara li sembla que no hem estat prou anys fastiguejats i doblegats ?

I continua el meu “Juanito”: -Aquest any celebrarem un bon sant Ramón. Ell beneirà aquest escalfar motors que té previst l’ANC del Pla d’Urgell. Rodejar l'Estany, la gent de les Terres de Ponent, el proper dia 31 d'agost, no em negareu que es tracta de gest collonut !

I una última confidència: aquesta parella que us parla, aquests dies, va cantussejant El Cant dels Segadors, aquell dia té ganes de fer-ho a ple pulmó...”quan convé seguem cadenes”

Comentaris