Serret a les portes del Suprem: "Sóc diputada i vull exercir políticament"

Representants d'ERC, JxCat, PDeCAT, CUP i Bildu li donen la benvinguda
Pla mitjà de l'exconsellera Meritxell Serret a la sortida del Tribunal Suprem, l'11 de març de 2021 (horitzontal)
photo_camera Meritxell Serret a la sortida del Tribunal Suprem (Andrea Zamorano-ACN)

L'exconsellera Meritxell Serret s'ha mostrat satisfeta aquest dijous a les portes del Tribunal Suprem després de comparèixer per "normalitzar i regularitzar" la seva situació processal, en les seves paraules, després de tres anys d'exili.

Serret ha admès que per a ella el d'avui és un "dia especial" on està "feliç" perquè pot mantenir el seu compromís polític."Sóc diputada i vull exercir políticament", ha dit, per "contribuir a l'estratègia antirepressiva, per seguir avançant en una solució democràtica"

Serret ha apuntat que el seu objectiu immediat, però, és "acabar de recórrer els 406 quilòmetres que em separen de la meva família, poder-los abraçar i continuar fent camí".

Serret ha fet aquestes manifestacions després de més de tres hores de tràmits al Tribunal Suprem, que la manté en llibertat provisional sense fiança ni cap mesura cautelar. Segons l'exconsellera el seu retorn "no és un canvi d'opinió" perquè tan ella com els companys d'exili tenen com a objectiu "tornar". 

Pla mitjà de l'exconsellera Meritxell Serret saludant als congregats a la sortida del Tribunal Suprem acompanyada del portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, l'11 de març de 2021 (horitzontal)

L'exconsellera Meritxell Serret saludant als congregats a la sortida del Tribunal Suprem acompanyada del portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián (Andrea Zamorano- ACN)


"Fa un any o un any i mig que no hi ha cap ordre d'arrest contra mi, i hem cregut que era el moment de fer un pas per seguir amb aquest compromís d'obrir vies per acabar amb la persecució judicial i trobar vies per a una solució pacífica, política i democràtica al conflicte que estem vivint", ha dit.

Ha afirmat que encara no ha tingut ocasió de comentar aquest moviment amb la resta d'exiliats. "Molt poca gent sabia que venia aquí", ha repost quan li han preguntat si l'expresident Puigdemont ho sabia.

A les portes del Suprem li ha donat la benvinguda una representació d'ERC, JxCat, PDeCAT, CUP i Bildu, que l'han aplaudit tan bon punt ha abandonat la seu judicial.


Rufián: "L'acte de Serret demostra que la política serveix"

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha afirmat que el de Serret és "un acte d'enorme valentia". "Tothom sap el cost personal que té l'exili, i crec que actes com el seu demostren que la política serveix d'alguna cosa", ha sentenciat.


Cleries: "La solució és l'amnistia"

El portaveu de JxCat al Senat, Josep Lluís Cleries, ha apuntat que el dia d'avui referma "que la solució és l'amnistia als presos polítics i als exiliats". "Que els presos i exiliats sàpiguen que estem al seu costat i que la sortida és la República Catalana", ha sentenciat.


El PDeCAT reclama una sortida política

Pel PDeCAT el diputat Genís Boadella ha expressat la seva solidaritat amb els presos i exiliats i ha reclamat que la justícia espanyola i el Tribunal Suprem haurien de repensar com aborden el conflicte polític existent a Catalunya. La solució, ha dit, és "votar per decidir el futur".


Vehí apel·la als demòcrates a aprovar l'amnistia

La diputada de la CUP Mireia Vehí ha reclamat de nou l'amnistia i ha recordat que el Congrés dels Diputats votarà la setmana que ve una proposició per fer-la viable. "Esperem que les forces democràtiques responguin amb el que es necessita: amnistia i raons polítiques".


Bildu: "O democràcia plena, o represaliats polítics"

El diputat de Bildu Jon Iñárritu ha criticat també que l'Estat hagi respost amb repressió en comptes de resoldre "políticament conflictes polítics". "O democràcia plena, o represaliats polítics, però les dues coses alhora no poden ser".

Comentaris