Esclat d'aromes i cultura a la 26a Fira de l'Oli Verd de Maials

Durant l'esdeveniment, els assistents han pogut gaudir de diverses activitats com ara esmorzars comunitaris realitzats a la Cooperativa, recorreguts amb guia per la Vilaclosa
Autoritats i pubills Fira de Maials
photo_camera Autoritats i pubills Fira de Maials - Foto: Ajuntament de Maials

La 26a edició de la Fira de l'Oli Verd de Maials s'ha clausurat amb un ressò notable, aconseguint una afluència de més de 14.000 visitants i superant les expectatives de venda amb més de 15.000 litres d'oli comercialitzats. L'acte de cloenda, presidit per José Crespín, subdelegat del Govern a Lleida, va comptar amb la participació de figures clau com Agustí Jiménez, vicepresident de la Diputació de Lleida, i Fermí Masot, destacant l'èxit i el compromís de la comunitat en aquesta celebració anual.

Un Festival de Sabor i Cultura Local

L'alcalde de Maials, David Masot, i Francesc Teixidó, president de la Cooperativa del Camp Foment Maialenc, van manifestar la seva gran satisfacció pel desenvolupament de l'esdeveniment. Aquest any, malgrat els reptes presents a causa de la sequera, les vendes han estat remarcables, gràcies a l'ús eficaç del reg de suport i a les condicions meteorològiques favorables de les últimes setmanes.

La fira, una iniciativa conjunta de l'Ajuntament i la Cooperativa del Camp Foment Maialenc, va oferir una àmplia varietat d'activitats, incloent esmorzars populars a la Cooperativa, visites guiades a la Vilaclosa, presentacions de llibres, maridatges, tastos i degustacions amb una gamma diversa de productes locals, així com tallers i xarrades especialitzades. Aquests actes van servir com a plataforma per a l'intercanvi de coneixements i la celebració de la rica herència cultural de la regió.

Moments de la Clausura de la 26a Fira de Maials - Foto: Ajuntament de Maials

 

Reconeixements i Aprenentatge

Un dels moments més destacats de la fira va ser la investidura del reconegut cuiner Nandu Jubany com a Amic de l'Oli 2023, en honor a la seva destacada contribució a la promoció de l'oli de Maials. Les xarrades informatives van ser un altre element central, amb la participació del meteoròleg Alfred Rodríguez Picó, qui va debatre sobre els efectes de la sequera i el canvi climàtic, i Pilar Pardell, qui va oferir una sessió sobre com tastar professionalment l'oli. A més, els assistents van tenir l'oportunitat d'aprendre sobre els diversos mètodes històrics i contemporanis de collita d'olives a través de l'activitat interactiva ‘Maials d’oli’, organitzada pel CCE de Maials.

Amb aquesta mescla d'activitats educatives, lúdiques i culturals, la Fira de l'Oli Verd de Maials s'ha consolidat com un esdeveniment clau en el calendari regional, atraient a amants de l'oli, experts en gastronomia i visitants de tota mena, ansiosos per experimentar la riquesa i diversitat de la cultura de l'oli.

Podeu veure més fotos en aquest enllaç del Facebook de l’Ajuntament: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.664639172445605&type=3.

Comentaris