Enric Dalmau: "El valor de l'oli va més enllà del preu que es pugui pagar"

El Consell Regulador de la DOP Les Garrigues ha presentat la nova campanya de divulgació de l'oli nou
Presentació campanya de l'Oli Nou DOP Les Garrigues ©JosepAPérez (3)
photo_camera Presentació campanya de l'Oli Nou DOP Les Garrigues ©JosepAPérez (3)

El president del Consell Regulador de la Denominació Protegida Les Garrigues, Enric Dalmau ha destacat la qualitat dels productes que es produeixen en la DO, i que a més busca l’excel·lència, ja que el valor de l’oli va més enllà del preu que es pugui pagar, ja que, dintre l’ampolla hi ha altres valors com de cultura, tradició, qualitat o seguretat alimentària

Presentació campanya de l'Oli Nou DOP Les Garrigues ©JosepAPérezDalmau ha fet aquestes declaracions en el decurs de l'acte de presentació de la campanya de divulgació de l'oli nou de la DOP Les Garrigues, que s'ha dut a terme en l'Institut d'Estudis Ilerdencs, que ha comptat amb amb la participació del president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, el secretari d'Alimentació del Departament d'Acció Climàtica, Carmel Mòdol, el president del Consell Comarcal del Segrià, David Masot, entre altres autoritats.

Joan Talarn, ha destacat que l’oli és una part de la nostra identitat, posant èmfasi en la “importància de fer valdre un dels productes més importants que tenim a les Terres de Lleida com és l’oli d’oliva verge extra d’arbequina amb DOP Les Garrigues”. Talarn, també ha aprofitat per agrair a cooperatives i molins el seu esforç i dedicació per seguir apostant per un producte tan preuat com l’oli.

L'oli és identificador d’una cultura “mil·lenària”, basada en una terra d’oliveres, en paisatges diversos, en la pedra seca i en la feina de moltes persones, i que dona com a resultat un producte d’alta qualitat

Presentació campanya de l'Oli Nou DOP Les Garrigues ©JosepAPérez (1)El president de la DOP Les Garrigues, Enric Dalmau, ha explicat com dies com el d’avui ajuden a “reflectir i explicar el treball i la vida d’una gent i d’un territori amb més de 200 anys d’història”. El president també ha volgut destacar com l’oli no és només un aliment, sinó un “símbol rellevant de cultura, tradició, qualitat i seguretat alimentaria”.

Enric Dalmau ha fet una crida al jovent, per no descartar l’agricultura com a forma de vida, i a les institucions, perquè segueixin treballant per donar una visió de futur a la joventut en aquest àmbit 

    

Comentaris