El rector de la UdL, Jaume Puy, nou president de la Xarxa Vives

Puy agafa el relleu d'Eva Alcón Soler, rectora de la Universitat Jaume I, al capdavant d'aquesta institució que representa i coordina l'acció conjunta de 22 universitats amb la finalitat de potenciar les seves relacions
JaumePuy, rector de la UdL i nou president de la Xarxa Vives - Foto: Xarxa Vives
photo_camera JaumePuy, rector de la UdL i nou president de la Xarxa Vives - Foto: Xarxa Vives

La Xarxa Vives d'Universitats té un nou president. Es tracta de Jaume Puy Llorens, actual rector de la Universitat de Lleida (UdL). Puy agafa el relleu d'Eva Alcón Soler, rectora de la Universitat Jaume I, qui fins ara ocupava aquest càrrec d’acord calendari rotatiu de presidències de la Xarxa. Puy estarà acompanyat d'Oriol Amat i Salas, com a vicepresident I; el rector de la Universitat Politècnica de Catalunya, Daniel Crespo Artiaga, com a vicepresident III, i Eva Alcón Soler, com a vicepresidenta IV.

La Xarxa Vives representa i coordina l’acció conjunta de 22 universitats i la seva finalitat és potenciar les relacions entre les institucions universitàries de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya del Nord, Andorra i Sardenya, i també d’altres territoris amb vincles geogràfics, històrics, culturals i lingüístics comuns.

Puy ha agraït la confiança i ha destacat el treball que porta desenvolupant la institució per la cohesió universitària al llarg dels territoris de parla catalana

Durant la presidència de Puy es duran a terme les activitats i accions previstes en el pla anual d’actuació de la institució, que contempla al voltant de 150 iniciatives distribuïdes en 15 programes: Comunicació, Cultura, Estudiants, Igualtat de Gènere, Llengua, Mobilitat, Premis i Ajuts, Programes Sènior, Publicacions, Recerca, Relacions Internacionals, Síndics de Greuges i Universitats Saludables i Sostenibles, entre d’altres.

S’iniciarà la 4a edició de l’estudi Via Universitària, que té com a objectiu generar informació rigorosa, objectiva i àmplia sobre les condicions de vida i la vinculació amb l’estudi de l’alumnat universitari. Així mateix, la Universitat de Lleida acollirà un Fòrum Vives sobre el binomi Universitat i Cultura, on s'analitzaran aspectes com la relació entre territoris, les vinculacions amb la cultura popular o els impactes de la recerca en l'àmbit local i comarcal.

La UdL també farà d'amfitriona en la XXII Trobada Fòrum Vives del Voluntariat Lingüístic, que tindrà lloc a la localitat de Salardú (la Vall d’Aran) del 26 al 29 d’octubre, congregant joves activistes d’arreu del territori.

La UdL acollirà la final del Concurs de Monòlegs del Club de la Ciència

En el marc de la presidència, la Universitat de Lleida també acollirà la final del Concurs de Monòlegs del Club de la Ciència, que organitzen conjuntament la Fundació Catalana per la Recerca i la Innovació (FRCI) i la Xarxa Vives d’Universitats. L’objectiu del certamen es promoure la comunicació de la ciència d’una manera divertida, original, amena i entenedora i utilitzant únicament les habilitats comunicatives personals, sense el suport d’eines digitals com presentacions.

L’acte de cloenda del concurs tindrà el pròxim 17 de novembre a la sala Víctor Siurana de l’Edifici de Rectorat, entre les 12 i les 14 hores. Les persones finalistes representaran el seu monòleg davant el públicassistent, format per estudiants de secundària i batxillerat.

Comentaris