Pol Torrent i Núria Tilló dels Xafatolls guanyen la 40a Cursa de l’Indiot amb prop de 700 atletes

La prova, que va estar seguida per nombrós públic va sortir del Teatre L’Amistat per culminar els actes del centenari d’aquest equipament

cursa 8
photo_camera El públic va omplir al llarg del matí tota l’N-II per rebre el pas dels corredors

Prop de 700 atletes van estrenar aquest dimecres, 26 de desembre, nou recorregut en la 40a edició de la Cursa de l’Indiot que va tenir sortida i arridada al davant del Teatre L’Amistat, com a punt final de la celebració enguany del centenari d’aquest equipament, un nou escenari que va tenir una molt bona acollida tant dels participants com del públic que va omplir al llarg del matí tota l’N-II per rebre el pas dels corredors. Pol Torrent i Núria Tilló, els dos de l’Associació Atlètica Xafatolls, van estar els guanyadors absoluts de la prova de 10 kilòmetres mentre que en la de 5, els primers llocs del podi van ser per Cesc Parramona, de l’Aldhara Lleida, i Mar Serrano, dels Xafatolls.

podi femení
La guanyadora Núria Tilló dels Xafatolls, amb Rosamari Carulla i Anna Visa, en el segon i tercer lloc

Pel que fa a la resta del podi de la cursa, que per tercer any puntua a la Lliga de Ponent, en l’absoluta de 10 kilòmetres, el segon i tercer lloc van estar per Muhammad Lamin, també dels Xafatolls, i el tercer Xavier Tomasa, de l’Ironwill Solideo. En dones, en segon lloc va entrar Rosamari Carulla, d’Altan Wear i en tercer Anna Visa, d’Energia Nufri. En la de 5 kilòmetres, el podi masculí el va completar en segon i tercer lloc, Josep Cuenca i Guillem Palou, els dos dels Xafatolls, mentre que en el femení, la segona i la tercera posició també van estar per les atletes dels Xafatolls, Sònia Sans i Mari Sanfeliu, respectivament.

podi masculí
El podi masculí amb el guanyador Pol Torrent dels Xafatolls, i Muhammad Lamin i Xavier Tomasa, en segon i tercer lloc

La modificació del circuit de la cursa s'ha realitzat com a prova pilot amb l'objectiu de homologar-lo, amb la voluntat que pugui ser considerat com a possible amfitrió d'una prova del Campionat de Catalunya amb distàncies de 5 o 10 kilòmetres. Aquesta adaptació busca millorar la seva rapidesa i seguretat, amb l'afany de fer-lo més atractiu. Segons les paraules del president dels Xafatolls, Xavi Puigredón, la valoració inicial d'aquest canvi ha estat molt positiva.

sortida infantils
Sortida dels participants de la competició infantil

Tots els atletes inscrits van rebre una bossa amb obsequis i uns mitjons tècnics i també van poder gaudir d’un avituallament a l’arribada amb un brou calent, fet que es va agrair, ja que la matinal va estar acompanyada de boira pixanera. A més, el guanyador i la guanyadora de la cursa de 10 km van ser obsequiats amb un gall dindi envasat al buit mentre que els tres primers classificats de la cursa oberta van rebre també aus envasades al buit i un trofeu al·legòric. En el cas de la competició infantil, es va premiar amb obsequis als 5 primers i amb medalles a tots els pàrvuls.