Trenta artistes exposen a Miralcamp en una mostra provocativa i transgressora

Amb el color rosa com a protagonista, l'exposició 'PinkPankPunkX' trasllada formes d'art al món rural amb obres de noms consolidats i altres emergents

Algunes de les obres que formen part de l'exposició 'PinkPankPunkX' - Foto: Oriol Bosch
photo_camera Una de les obres de Maria Doñate que forma part de l'exposició 'PinkPankPunkX' - Foto: Oriol Bosch

Una trentena d'artistes exposen aquest cap de setmana a Miralcamp (Pla d'Urgell) obres amb un rerefons provocatiu i transgressor que giren al voltant d'una temàtica comuna que és el color rosa. Ideada i promoguda pel dissenyador creatiu actualment director en funcions de l'Escola d'Art Superior i Disseny (EASD) Ondara de Tàrrega, Xavier Brufau, l'exposició 'PinkPankPunkX' té com a objectiu portar al món rural art que normalment es troba en grans museus i galeries. Per això, s'hi troben obres de diferents disciplines i noms consolidats com Vicenç Altaió, Joanpere Massana o Lily Brick, però també hi ha lloc per artistes emergents, com una alumna de 4rt d'ESO que exposa per primera vegada.

Brufau explica que l'exposició neix de la mà d'un projecte artístic que fa anys que desenvolupa a través de les xarxes socials i que consisteix en documentar tot allò que es troba pel carrer i que inclou el color rosa. En aquest sentit, destaca que l'objectiu és buscar una "provocació", perquè encara avui en dia, resulta estrany associar el rosa a un home. La curiositat que ha anat despertant el projecte entre gent diversa del col·lectiu artístic ha motivat a Brufau a proposar una exposició amb obres transgressores que incloguin el color rosa.

Xavier Brufau al costat d'algunes de les obres que conformen l'exposició 'PinkPankPunkX' - Foto: Oriol Bosch
Xavier Brufau al costat d'algunes de les obres que conformen l'exposició 'PinkPankPunkX' - Foto: Oriol Bosch

Amb molt poc marge de maniobra ha aconseguit aplegar una trentena de noms del món de l'art que han aportat la seva proposta en aquesta exposició que només es podrà veure aquest dissabte i diumenge coincidint amb la festa major d'aquest municipi del Pla d'Urgell. Brufau destaca que són 30 artistes convidats i que "ningú és millor que l'altre". La seva aportació només ha calgut cenyir-se al fet d'entrar en consonància amb l'univers de Brufau, que és un "cabaret galàctic" que inclou el "pink, el punk i l'undergronud".

Amb l'exposició es busca explorar les fronteres de la cultura subterrània i les obres d'art que s'hi presenten pretenen provocar una resposta emocional i intel·lectual. Hi ha pintures, fotografies, models 3D, il·lustracions, graffitis, escenografia, il·luminació, poesia, gravats, serigrafies, vídeos i escultures, entre d'altres. Per Brufau, l'art no ha de ser "elitista ni patrimoni de les grans urbes", per això, no descarta convertir en itinerant la mostra que ara ha presentat.

Algunes de les obres que formen part de l'exposició 'PinkPankPunkX' - Foto: Oriol Bosch
Algunes de les obres que formen part de l'exposició 'PinkPankPunkX' - Foto: Oriol Bosch

Alguns dels artistes que hi participen són Vicenç Altaió, de Barcelona, Joanpere Massana, de Pons, la coreana Yeun Hee Kim, la miralcampina Mar Pallàs, la lleidatana Lily Brick, Xesco Mercé d'Ivars d'Urgell, l'alemany Erik Schmitz, Estanislau Roca, de Mont-roig del Camp, Martí Oliva, de Montblanc, Nouled, de Mollerussa, Ivan Egea, d'Arbeca, Maria Luisa Estrada, de Mèxic, Javi Morillas, de Tàrrega, o Gregorio Iglesias, de les Borges Blanques.

Comentaris