Vila-sana ja prepara la commemoració de la Mare de Déu de la Cabeza

En la commemoració s'atorgarà la clau de la ciutat per part de l’Ajuntament a la Mare de Déu Cabeza com a copatrona, protectora i guardiana de la població
Presentació de l'edició d'enguany de la Commemoració de la Virgen de la Cabeza
photo_camera Presentació de la 31a edició de la Commemoració de la Mare de Déu de la Cabeza - Foto: Ajuntament de Vila-sana

Vila-sana ja ho té tot a punt per a la celebració, aquest 28 d’abril i per 31ª vegada consecutiva, de la missa dedicada a la Mare de Déu de la Cabeza. La missa serà presidida pel bisbe de Solsona, Francesc Conesa, acompanyat del rector de Vila-sana, mossèn Climent Capdevila i del rector de la parròquia de Capellades, Adolf Pujol. També hi participarà el Coro Aire Flamenco de Balaguer. Al finalitzar la celebració, i davant de la Casa Vella, hi haurà una exhibició de la Colla Sardanista Somnis del Pla de Mollerussa.

Enguany, l’ofrena floral per part de tots els infants es farà al mateix moment que l’ofrena general. A més, a l’hora de fer l'adoració de la Mare de Déu, just en el moment del Cant de la Salve Rociera, s’aixecaran 400 clavells blaus que els assistents tindran en els seus seients. Aquestes flors quedaran per a la Mare de Déu.

Una de les novetats importants de la commemoració serà l'atorgament de la clau de la ciutat per part de l’Ajuntament a la Mare de Déu Cabeza com a copatrona, protectora i guardiana de la població. A més de diverses autoritats institucionals, encapçalades per l’alcalde de la població, Jaume Caballé, també han confirmat l’assistència diverses personalitats públiques com els periodistes Jordi Sanuy i Mari Pau Huguet. Aquest any hi haurà 50 confrares nous, als qual se’ls imposarà la medalla beneïda.

La història de la Mare de Déu de la Cabeza

La Mare de Déu de la Cabeza va arribar a Vila-sana procedent d’Andujar (Jaen) fa més de 300 anys i, des d’aleshores, està a la capelleta de la Casa Vella a on ha estat venerada per la població. L’any 1993 es va fundar la confraria amb l’objectiu de venerar-la dos cops l’any. Una, l’últim diumenge d’abril coincidint amb la festa de la romeria que es fa a Andujar, i l’altra per la Festa Major del setembre de Sant Miquel, ja que la Mare de Déu de la Cabeza és copatrona de Vila-Sana. 

Comentaris