Roure deixa la direcció de Fira de Mollerussa: "Gràcies al meu equip; han estat puntals i imprescindibles"

Xavier Roure inicia una nova etapa després de dirigir durant quatre anys Fira de Mollerussa, un període marcat per la pandèmia i la resilència de l'ens davant d'uns reptes sense precedents
Xavier Roure deixa la direcció de la Fira de Mollerussa - Foto Marina Pallàs Barta
photo_camera Acte de reconeixement aquest matí a l’Ajuntament de Mollerussa amb motiu de la finalització de l’etapa de Xavier Roure com a director de Fira de Mollerussa - Foto: Marina Pallàs Barta

Després de quatre anys i reptes històrics sense precedents, Xavier Roure deixa la direcció de la fira per iniciar-se en una nova etapa. La decisió arriba després que s'hagin reformat els estatuts el 2020, que estipulen que el director cessa en el moment que acaba l'anterior mandat, tot i que Roure ja havia mostrat abans la seva voluntat d'iniciar-se en "nous camins professionals", de manera que el canvi sorgeix d'una voluntat consensuada amb l'alcalde, Marc Solsona, qui ha agraït "la feina feta aquests quatre anys complicats" marcats per "pandèmies, els 150 anys de la Fira i el canvi del recinte firal".

En els darrers vuit anys ha exercit com a regidor de Finances, entre el 2015 i el 2019, i com a director de Fira de Mollerussa, entre el 2019 i el 2023

"Tenim sort de poder celebrar aquesta fulla de la història de Mollerussa a nivell firal, que tinc molt goit de compartir amb Xavier Roure", ha indicat l'alcalde, qui ha remarcat les dificultats que han marcat aquests quatre anys, com l'esclat de la Covid-19 i la consegüent aturada: "L'estructura de Patronat ha estat en risc, i [Xavier Roure] se n'ha sortit com un professional", ha dit, a més de remarcar la seva "capacitat per aprofitar el 150è aniversari per recollir en un acte i un llibre" totes les fites de la Fira. "El seu ha estat un treball molt lloable", ha subratllat, tot mostrant un "agraïment sincer" a la seva tasca. 

Un quadrienni de reptes

En el seu discurs d'agraïment, Roure ha fet un repàs pels episodis que han caracteritzat aquests últims quatre anys; la pandèmia, el 150è aniversari de la Fira de Sant Josep i totes les accions que, d'acord amb els nous reptes, han donat resposta a les necessitats del sector, com és el canvi del recinte firal: "Havíem de ser proactius, però hem acabat sent reactius", ha explicat el fins ara director de l'ens, referint-se a les dificultats que va implicar l'arribada de la Covid-19. "No hem pogut fer exactament les coses com les anàvem a fer, però les hem acabat fent totes, o més", ha indicat, tanmateix, tot fent un repàs pels grans reptes i fites que han marcat aquest quadrienni.

Superar una pandèmia

I és que per començar, amb l'esclat de la pandèmia el març del 2020, molt lluny d'aturar la seva activitat, l'ens firal va actuar com a element dinamitzador socioeconòmic de la ciutat, amb el llançament del pla Reactivem Mollerussa, que es va dur a terme al costat de la ciutadania i amb una participació activa per part de tots els agents per reactivar l'àmbit econòmic, social i sanitari de la capital pla urgellenca. 

Aquell any, inevitablement es va cancel·lar, per primera vegada en la història, la Fira de Sant Josep, malgrat que a la tardor ja es va celebrar l'Expoclàssic, essent aquesta la primera fira de Catalunya postpandèmica. El juny de l'any següent, l'ens es va aventurar a celebrar la 149a Fira de Sant Josep, la primera gran fira professional del país, que va retornar una part de la vida social i l'esperança que durant la pandèmia s'havia truncat. "Una edició molt arriscada, que vam aconseguir celebrar, segurament, gràcies al tarannà de la presidència amb el Pere Garrofé. Tant ell com la meva persona hem intentat impregnar aquesta relació de transparència i confiança que ens fa veure els nostres expositors com a clients i compartir amb ells els bons moments i també les dificultats", ha explicat. 

Un retorn a la normalitat extraordinari: 150 anys de Fira de Sant Josep

És així com, ja l'any 2022, la Fira agrícola més referent del país va tornar a esclatar en les seves dates habituals, a la primavera, recuperant absolutament els índexs d'expositors i el volum de negocis habituals.

Ja acabant el 2023, amb el calendari marcat pel 150è aniversari, es va fer una "Fira de celebració". "Però no ens conformàvem amb això", confessa Roure, ja que "va sorgir la necessitat dels expositors de disposar de millors espais al recinte firal, i vam aconseguir que les empreses de marques de tractors tornessin a una fira agrícola després de quatre anys sense assistir a cap". Dit i fet, se'ls va concedir un nou espai als pavellons, es va moure l'espai d'oci, es va crear un pavelló de caràcter més tècnic, es va reforçar el recinte de les piscines i es va apostar per un seguit de canvis que no només han demostrat el caràcter resilient de la Fira, sinó una visió que l'ha dut a reinventar-se i enfortir-se de cara a les incerteses del futur.

L'equip de Roure

Roure deixa enrere periple amb la satisfacció "d'haver deixat aquest nou recinte firal i aquest impacte", així com "d'haver ocupat aquest càrrec havent donat tot el que tenia: amb compromís, esforç, honestedat i tot el que requereix un lloc com aquest".

En aquest sentit, i encarat ja cap a "nous compromisos i reptes professionals", Roure ha volgut fer un agraïment explícit a l'equip de govern, al consell directiu, a la premsa i, sobretot, al seu equip: "El Cisco, el Pau, la Mercè, la Rosa, el Joaquim, el Ramon. Han estat puntals i imprescindibles. Tots ells porten molt temps fent fires, en saben molt, tenen molt bones idees i les executen com ningú. Vull mostrar el meu agraïment i satisfacció d'haver comandat aquest equip", ha manifestat. 

Roure també s'ha mostrat agraït amb la ciutadania per la seva implicació i complicitat amb la Fira malgrat el "rebombori" que genera durant uns dies: "Cal fer un agraïment a la complicitat dels mollerussencs i mollerussenques que se senten la Fira pròpia i se l'estimen".
 

 

Comentaris