21.05.2018 |
Territoris.cat

La companyia Aldahra Fagavi preveu ampliar la fàbrica de farratge d’Ivars d’Urgell

La planta d'Ivars d'Urgell ha dut a terme un seguit de correccions en els sistemes d'assecament, per tal de regular l'emissió de partícules a l'atmosfera

Imatge de la factoria d'Aldahara Fagavi d'Ivars d'Urgell
Imatge de la factoria d'Aldahara Fagavi d'Ivars d'Urgell
La companyia Aldahra Fagavi preveu ampliar la fàbrica de farratge d’Ivars d’Urgell

La companyia Aldahra Fagavi té previst iniciar les obres d’ampliació de la planta d’Ivars d’Urgell aquest mateix any, un cop finalitzi la campanya, segons han explicat fonts de l’empresa. Una constatació que la transformadora de farratges té la voluntat de mantenir l’activitat al territori, amb totes les garanties de respecte mediambiental.

La planta desidratadora que la companyia té a Ivars d'Urgell ha dut a terme un seguit de correccions en els sistemes d'escalfament, per tal que els fums tinguin el minim impacte visual en el municipi. Una circunstancia que no es produira en la nova factoria, donar que s'instal·laran equips energètics de nova generació, molt més eficients.

La companyia ha reservat una parcel·la de 10.000 metres quadrats colindant amb l'actual fabrica, en direcció al municipi de Vallverd, per construir la nova instal·lació, en la que invertirà dos milions d'euros.

El grup empresarial compta amb plantes a Ivars d’Urgell, Linyola i Bujaraloz que produeixen entre 180 i 200 mil tones anuals, provinents d’una extensió de 8.900 hectàrees, propiett de 700 productors. També disposa de plantes destinades a la logística a Fondarella, bellvís, Torregrossa i Vila-sana. Tot i la producció catalana de farratge, la companyia comercialitza farratge produit a la resta de l'Estat, i exporta a practicament tot el món, essen actualment el primer exportador amb un volum entre 500 i 500 mil tones anuals.

Comentarios