Veïns de la Segarra pengen pancartes a l'A-2 en contra de la instal·lació de tres parcs eòlics a la comarca

La transició energètica cap a fonts renovables s'ha de fer bé i ha d'estar ben distribuïda, no pot ser que una comarca de 22.000 habitants hagi de suportar la producció d'energia d'un municipi de 500.000 habitants
La Segarra es mobilitza contra els parcs eòlics ©AnnaBerga
photo_camera La Segarra es mobilitza contra els parcs eòlics ©AnnaBerga

Una trentena de veïns de la Segarra han penjat aquest diumenge diverses pancartes a dos ponts que creuen l'A-2 al seu pas per Fonolleres, al municipi de Granyanella, i la Panadella, a Montmaneu, per mostrar el seu rebuig a la possible instal·lació de tres parcs eòlics a la comarca, als municipis de Talavera i Ribera d'Ondara.

La Segarra es mobilitza contra els parcs eòlics ©AnnaBerga
La Segarra es mobilitza contra els parcs eòlics ©AnnaBerga

Segons explica Ferran Capell, membre de l'Associació Salvem la Ribera d'Ondara l'acció de protesta s'ha fet després que els processos per instal·lar dos d'aquests tres parcs s'hagin començat a "accelerar". Capell lamenta que els costa "bastant trobar complicitats polítiques". De fet, alerta que si finalment s'acaben aprovant, els projectes es podrien començar a construir ja a principis del 2023.

Ens deixen en indefensió jurídica perquè no podem posar recursos tan ràpid com es presenten aquests plans i s'han d'analitzar correctament per poder-hi fer front

Capell afegeix que la transició energètica cap a fonts renovables s'ha de fer "bé" i ha d'estar "ben distribuïda" i remarca que no pot ser que una comarca de 22.000 habitants "hagi de suportar la producció d'energia d'un municipi de 500.000 habitants. És il·lògic"

Els participants d'aquest diumenge, la majoria veïns de la Segarra, però també de l'Anoia, no descarten noves accions de protesta en un futur.

Comentaris