Antoni Rúbies incorpora la tónica lleidatana 'Original' a la nova temporada de maridatges amb gintònics

'Gin Pairing' permet enguany descobrir la tònica Original, una beguda lleidatana amb una gran implantació a tot el món en els circuits més elitistes, elabora un assortit de varietats pensades per combinar amb les ginebres més selectes, el que l'ha convertit en referent de la cocteleria
Antoni Rúbies i l'equip del Gin Pairing 2022 ©missatges
photo_camera Antoni Rúbies i l'equip del Gin Pairing 2022 ©missatges

Antoni Rúbies sorprèn any rere any amb les seves propostes innovadores, i al mateix temps a la recerca d'identitats lleidatanes, el passat divendres encetava la nova temporada dels sopars de maridatge amb gintònics, la vuitena convocatòria a les vesprades dels divendres i dissabtes. Rúbies proposa una experiència gastronòmica sorprenent, maridant un combinat tradicionalment de copa amb la cuina d'autor.

James Misajel prepara els gin tònics a l'arrosseria Antoni Rúbies ©JosepAPérez
James Misajel prepara els gin tònics a l'arrosseria Antoni Rúbies ©JosepAPérez

'Gin Pairing' permet enguany descobrir la tònica Original, una beguda lleidatana amb una gran implantació a tot el món en els circuits més elitistes. Original elabora un assortit de varietats pensades per combinar amb les ginebres més selectes, el que l'ha convertit en referent de la cocteleria europea. Rúbies compta amb el cocteler i ambaixador de la marca Original, James Misajel per acompanyar i elaborar els gintònics de la temporada.

Ambaixador de la marca Original, James Misajel ©JosepAPérez
Ambaixador de la marca Original, James Misajel ©JosepAPérez

Misajel ha seleccionat pels combinats les seves tòniques Yozu, Berries o Classsic i les ginebres Martin Miller's Summerful, Master's Green Apple, i la Seagram's IPA Edition

La proposta gastronòmica, Antoni Rúbies l'obre amb un Steak tàrtar fumat en fred, el xef explica amb detall com s'elabora aquest plat per tal que absorbeixi els aromes del fum sense haver d'aplicar temperatura, aquests és el seu secret, que el fa totalment diferent.

l'Steak Tàrtar fumat en fred d'Antoni Rúbies ©JosepAPérez
l'Steak Tàrtar fumat en fred d'Antoni Rúbies ©JosepAPérez

Pel que fa al peix, la tria del xef, és combinar els calamarsets de platja amb un farcit d'ànec a la mandarina, també una manera creativa de barrejar sabors i textures de carn i peix amb una fruita, moltes vegades oblidada però amb moltes qualitats.

Com no podia ser d'altra manera Rúbies havia de treballar la seva especialitat, els arrossos, en aquest cas temporada de bolets, el que vol dir que els ceps eren una bona alternativa, i la carn incorpora les particularitats d'un secret ibèric que completa la proposta.

La voluntat de fomentar la proximitat es trasllada a les postres amb la fruita local que forma part de la base del tapin de poma i gelat de iogurt. El toc dolç que el restaurant d'Artesa de Lleida proposa per completar l'experiència del Gin Pairing. 

Comentaris