Les dietistes-nutricionistes dels CAP impulsen 1.300 activitats a Lleida

Fa un any de la incorporació de la figura de dietistes-nutricionistes a l'Atenció Primària i Comunitària de Catalunya i a Lleida han impulsat més d'un miler d'activitats per promoure un bon estat nutricional dels pacients
Sessió d'alimentació saludable al local social de Vinaixa, a la regió sanitària de Lleida - Foto: Generalitat de Catalunya
photo_camera Sessió d'alimentació saludable al local social de Vinaixa, a la regió sanitària de Lleida - Foto: Generalitat de Catalunya

Es compleix un any de la incorporació de dietistes-nutricionistes a l'Atenció Primària i Comunitària de Catalunya. L'objectiu d'aquesta figura ha estat i és millorar l'estat nutricional de les persones per mitjà de la prevenció i la promoció. A Ponent hi ha 10 professionals que cobreixen tots els Centres d'Atenció Primària (CAP) i a Alt Pirineu i Aran quatre. Aquestes 14 professionals han potenciat 1.300 activitats grupals i comunitàries (900 a la plana i 400 al Pirineu).

L'obesitat i el sobrepès afecten el 56,3% de la població a la Regió Sanitària Alt Pirineu i Aran i el 52,8% a la Regió Sanitària Lleida, segons dades de l'Enquesta de Salut Pública de Catalunya per al període 2020-2021, l'última publicada

Les diferents sessions i tallers realitzats s'han centrat en temàtiques com ara, l'alimentació saludable, el suport nutricional a les malalties cròniques, la importància de l'activitat física o l'envelliment saludable. S'ha potenciat la realització d'activitats relacionades amb salut i escola o la salut maternoinfantil.

Les tasques d'aquest nou professional s'adrecen a prevenir i tractar problemes associats a una mala alimentació, promovent hàbits alimentaris saludables i sostenibles i una alimentació adaptada a les condicions particulars, de risc i de malaltia o de recursos socioeconòmics, per exemple, i especialment als col·lectius que més ho necessiten.

Comentaris