Presenten el Pla territorial de pacients crítics de Lleida al Mobile World Congress

L’objectiu final és vetllar per l’equitat territorial i donar un millor servei a la ciutadania
UCI HUAV
photo_camera Imatge d'arxiu del Servei de Medicina Intensiva de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova

El cap del Servei de Medicina Intensiva de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova i director clínic territorial de Crítics de la Regió Sanitària Lleida, Jesús Caballero, presentarà aquest proper dimecres el Pla territorial de pacients crítics de Lleida al Mobile World Congress (MWC), en el context del saló Catalonia Innovation Health. Es tracta d’un projecte ambiciós que vol unificar les unitats de crítics de tots els hospitals de la província de Lleida per treballar de forma conjunta i coordinada en la valoració de pacients crítics i semicrítics aplicant el monitoratge remot. L’objectiu final és vetllar per l’equitat territorial i donar un millor servei a la ciutadania.

El Pla planteja una “UCI sense parets” territorial i tecnològica, amb els centres connectats per helisuperfícies. Concretament, el Servei de Medicina Intensiva disposa actualment de 22 llits a l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova (HUAV) i 8 llits a l’Hospital Universitari de Santa Maria (HUSM). El Pla proposa crear una unitat de pacients semicrítics a la sisena planta de l’HUAV amb 8 llits més, que pugui convertir-se en una UCI estratègica en cas de necessitat. Així mateix, proposa reforçar les unitats de pacients semicrítics de l’Hospital Comarcal del Pallars (HCP), la Fundació Sant Hospital de la Seu d’Urgell (FSH) i de l’Espitau Val d’Aran (EVA), tot això en coordinació amb el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).

Segons explica el Dr. Caballero, “a l’expertesa clínica i amb mentalitat territorial, es pretén aplicar la tecnologia sanitària al monitoratge remot amb dades i imatge com ajuda a la presa de decisions clíniques”

Comentaris