S'incrementa un 53% la producció de pera a l'Estat Espanyol

S'espera que aquesta fruita també tingui millors calibres, tot i que això dependrà de com evolucioni la sequera i de la consegüent disponibilitat d'aigua a les finques
Alguns dels ponents que han participat al congrés internacional Interpera celebrat a la Llotja de Lleida - Foto: Anna Berga
photo_camera Alguns dels ponents que han participat al congrés internacional Interpera celebrat a la Llotja de Lleida - Foto: Anna Berga

La producció de pera a l'Estat Espanyol creixerà un 53% aquesta campanya i arribarà a les 190.600 tones, segons les primeres estimacions del sector, que ho atribueix a la recuperació de la collita després de la campanya nefasta de l'any passat. La fruita també tindrà millors calibres, tot i que això dependrà en gran part de com evolucioni la sequera i de la consegüent disponibilitat d'aigua a les finques. El sector ha donat a conèixer aquestes dades al Congrés Internacional de Pera Interpera, que es celebra a la Llotja de Lleida.

Al conjunt d'Europa, es preveu una lleugera caiguda de la producció motivada per les previsions a la baixa de França (-26%), Països Baixos i Itàlia, aquesta darrera a causa de les inundacions que han afectat el país

Comentaris