Opinió

Al servei de la comarca, de la gent i del nou país

Gestionar un Consell Comarcal no és una tasca fàcil, com tampoc ho és actualment avançar des dels ajuntaments. La greu crisi econòmica que ja és una crisi social -amb desigualtats acusadíssimes- es mira al mirall cada vegada que aquesta institució intenta gestionar la prestació dels serveis per tal de fer-hi front.

Gestionar un Consell Comarcal no és una tasca fàcil, com tampoc ho és actualment avançar des dels ajuntaments. La greu crisi econòmica que ja és una crisi social -amb desigualtats acusadíssimes- es mira al mirall cada vegada que aquesta institució intenta gestionar la prestació dels serveis per tal de fer-hi front.

La presència d’ERC a la institució que representa el conjunt de la comarca ha de servir i ha de continuar servint per traslladar-hi una nova manera de fer política; una nova política basada en la transparència, l’equitat i la participació.  Hem de trencar amb la vella política dels favors i de l’opacitat.  

Vivim en un moment d’alta desconfiança vers la política. La corrupció viu enquistada al sistema, i això ha contribuït a generar constel·lacions de partits nous amb aquest únic objectiu; combatre les males praxis.

Per això creiem que és fonamental que d’una banda siguem molt transparents (parets de vidre, no tenim res a amagar, tot el que sigui informar al ciutadà serà bo) i de l’altra, avancem amb la participació, perquè volem decidir-ho tot.

Per això, la nostra posició al Consell Comarcal és una mà estesa, per ajudar a tota la gent de la comarca, continuar prestant serveis a totes les persones, sense favoritismes. Volem que el Consell sigui una eina al servei de TOTHOM, que sigui la Casa de la Comarca. Ens sap molt greu, que hi hagi gent que vegi el Consell com una agència de col·locació on no es fa res. Cal que recuperem el prestigi, el de la feina ben feta, ennaltir-ne el nom, perquè hi ha professionals que s’hi deixen la pell cada dia, i no tenen el reconeixement que es mereixen.

Per tant, si les coses es fan i continuen fent bé, mà estesa, sempre ens hi trobareu. Ara bé, estarem fent front a tot allò que no sigui obrir el debat, transparència i informació. Com ja ens hi hem trobat en diversos casos aquesta passada legislatura: ja sigui en el cas de la construcció del nou vas de l’abocador comarcal, com en la instal·lació de la planta de biomassa de NUFRI al Palau d'Anglesola. Des d’aquest grup continuarem posant llum a les ombres grosses i llargues.

Els homes i les dones d’Esquerra Republicana de Catalunya tenim un compromís bàsic que ens uneix com a grup: estem implicats fermament en el procés d’alliberament del nostre país, en el futur lliure de Catalunya. Sabem que no farem la independència des del Consell Comarcal però el volem compromès, igual que li volen la majoria de persones de la nostra comarca. Ara només cal que tots ens mantinguem fidels al servei d’aquest poble.

Som aquí en representació de la gent que ha fet confiança a ERC, som aquí avui, perquè la gent ens ha avalat. Però no som aquí només per a aquesta gent. Hi som per tothom. No dubteu que treballarem per la comarca, col·laborem en el que faci falta, tenim tota la predisposició del món a treballar per tothom i per igual, als pobles on tenim alcaldies donarem suport i ajudarem a fer una comarca millor. 

Perquè volem una comarca més néta, més justa i també més compromesa amb la llibertat del nostre país.

Comentaris