Opinió

Desacords i desencerts a la Fira de l'Oli de les Borges

"Un dels aspectes més simbòlics i lamentables ha estat la retirada del nom oficial de les Garrigues de la denominació de la fira"

La Fira de l'Oli Qualitat Verge Extra de les Borges Blanques ha experimentat canvis significatius sota la nova gestió de l'Ajuntament liderat per ERC i BxR. Com a grup municipal de Junts per les Borges, no podem passar per alt els desacords i desencerts que han caracteritzat aquesta edició de la fira, la qual fins ara havíem organitzat amb èxit.

L'obertura de la fira als productors de fora de la comarca ha generat una competència deslleial per als locals. En lloc de preservar i promoure els interessos dels productors de les Garrigues, s'ha obert la porta a empreses externes, i s’ha posat en perill la sostenibilitat econòmica dels nostres agricultors i agricultores. Les afirmacions de l'alcalde, que assegurava que la decisió de permetre la participació de molins de fora tenia el suport de tots els productors implicats, han estat desmentides fins i tot pel mateix sector.

La gestió de la informació i la comunicació també ha estat qüestionable. S'han donat dades incorrectes als mitjans de comunicació, la qual cosa afecta negativament la imatge i la reputació de la fira. L’equip de govern s'ha proclamat un suposat creixement del 56% en el nombre d'expositors, una xifra que, en realitat, no correspon al creixement real que és d'aproximadament el 24%, lluny dels números pintats a la paleta d'ERC i BxR.

La transparència i precisió en la informació són fonamentals per la confiança del poble i dels visitants. La manca de transparència s'ha estès fins a la informació crucial sobre el nombre de visitants i el volum de vendes d'olis. La ciutadania es troba en l'ombra, sense coneixement dels resultats d'una fira que, tradicionalment, era sinònim de prosperitat.

Un dels aspectes més simbòlics i lamentables ha estat la retirada del nom oficial de les Garrigues de la denominació de la fira. Aquest canvi ha suposat una pèrdua de la identitat comarcal i un menyspreu per la rica història de les Borges Blanques i les Garrigues. Igualment, és preocupant la manca de diàleg i transparència, especialment pel que fa a la no convocatòria de l'oposició a reunions importants. Aquesta pràctica minva els principis fonamentals de la democràcia i la participació ciutadana, i afecta sens dubte la cohesió i el consens necessaris per a una bona gestió municipal.

En resum, la nova gestió de la Fira de l'Oli per part de l'Ajuntament actual ha estat decebedora en molts aspectes. Les decisions preses han perjudicat la competitivitat dels nostres productors, la imatge de la fira i la identitat de les Borges Blanques com a part de les Garrigues. Per tot això, des de Junts exigim una revisió a fons d'aquestes decisions i un compromís real amb el benestar i la prosperitat de del nostre poble. La veritat, com l’oli, ha de ser pura, nítida i transparent, no un esbós confús que deixa a la població amb més preguntes que respostes.

Comentaris