Opinió

Homenatge a l'artista lleidatà Xema Solé Solà

En aquesta vida no totes les persones poden experimentar l'experiència i gratitud de rebre un homenatge que se li pugui concedir públicament sobre la seva trajectòria. Encara menys estant en actiu dins del seu camp professional. Pot ser per diversos motius, però no hauria de ser sempre així. Per això avui en aquestes línies vull fer constar de manera  la gran trajectòria d'un balaguerí del que era considerat un desconegut i que durant la seva vida ha passat a la història de la màgia a Espanya, dels espectacles, de la ràdio, etc. 

Us parlo d'una persona polifacètica en el bon sentit de la paraula i digna d'admirar: Xema Solé, artista que treballa com a monologuista, d'artista, showman, podem dir que és un autèntic professional, que ve del món del teatre amateur on va començar aquesta aventura als seus 8 anys.

 A causa de la seva popularitat i vocació mostrada, des de ben jove va participar com a locutor de ràdio i de la televisió. Posteriorment va aconseguir ser contractat com a presentador de diferents espectacles tant en tant fent xous de màgia i participant en comunions. També en alguna sala de festes amb acceptació ascendent per part del públic. Gràcies a tot això va poder continuar en aquest àmbit, amb uns resultats que el van col·locar a la cúspide de la popularitat dins del àmbit artístic i de la màgia. 

A partir d'aquest moment, quan va començar apuntar maneres va ser quan ell va deixar progressivament els mitjans de comunicació i es dedicà cada cop més al món de l'espectacle. Va començar a entrar al món de les festes de pobles, setmanes culturals, esdeveniments infantils, passades de moda. I el més important de tot: que totes les experiències van estar plenes de gran repercussió i de gran audiència i van ressonar arreu d'Espanya. 

Quan ell s'adonà per primer cop que el públic va riure quan l'escoltaven parlar en les presentacions d'artistes o en els jocs de màgia, es va animar tant que la seva ànima va despertar. Amb el suport dels seus amics, companys, coneguts i familiars que van animar-lo al tenir fusta i talla va fer realitat el seu major repte que era continuar el seu camí. 

Paral·lel a això, les cadenes televisives, en les seves intervencions també li demanaven monòlegs perquè observaven que aquest artista parlant resultava molt graciós.

 Xema, va debutar per la porta gran com a humorista en guanyar el Concurs Nacional d'Humoristes d'Espanya. També va participar a LLEIDA TV, com a tertulià en temes humorístics, alhora que actua en els especials de cap d'any. El seu un nom que ressona amb màgia i riures ha repartit durant gairebé 50 anys tot el seu humor i trucs de màgia amb passió i vocació.

 Procedent del món del teatre, la ràdio i la televisió, Xema ha forjat un estil únic i professional. Els seus estudis de comunicació, protocol i relacions públiques, juntament amb la seva experiència com a regidor d'una capital de província com és Lleida, li han convertit en un dels mestres de cerimònies més sol·licitats. Ha oficiat milers de bodes, cadascuna d'elles única i irrepetible.

A més de la seva labor com a mestre de cerimònies, Xema sempre ha estat reconegut com un gran mag i monologuista. El seu espectacle "Viatge a Magicolandia" ha delectat a joves i majors.
La seva trajectòria i prestigi professional li han valgut la medalla d'or del Fòrum Europa, entre molts altres reconeixements. 

Sens dubte, Xema Solé Solá és un veritable mestre de l'entreteniment i passarà sempre a la història com artista. La seva dedicació a la comunitat i la seva passió per fer riure a la gent són inigualables. El seu amor per la màgia i l'entreteniment es reflecteix en cada actuació, cada broma, cada truc de màgia. És persona d'alt carisma i destaca la seva gran vàlua per a connectar amb la gent són veritablement inspiradors.

Crec profundament que Xema Solé Solà es mereix el reconeixement de la societat balaguerina, lleidatana i catalana per la seva trajectòria professional. El seu llegat segurament perdurarà per sempre. Creador d'alegria, sempre t'hem admirat i Balaguer sempre et durà al cor. 

Diu la dita que "nadie es profeta en su pueblo", però avui sí, inicio un camí solitari (espero que acompanyat) per reconèixer que és necessari que un professional com ell torni a actuar a la ciutat de Balaguer. Perquè de fet és la seva ciutat tan anhelada i s'ho ha ben guanyat, i per tant seria una bona notícia per tots els seus seguidors que tornés a actuar a casa, a Lleida. 

Els llegats de persones il·lustres no es mesuren només en premis o reconeixements, sinó en els somriures que dibuixen en els rostres de milers de persones al llarg dels anys, com ell ho està fent en l'actualitat. Gràcies, Xema, per la teva immensa contribució, i sens dubte pel teu optimisme i missatge d'amor a les persones.

Balaguer t'estima i t'espera!

Comentaris