Opinió

Lleida: ciutat neta o ciutat bruta?

Segur que alguna vegada heu pensat que habitualment  en els bars, restaurants, pubs, discoteques ben coneguts i conegudes de Lleida, instituts tenen unes instal·lacions que són avantguardistes i amb detalls molt elitistes si aquestes instal·lacions no es cuiden per qüestions d'higiene és probable que ens trobem centenars de lavabos públics o privats en mal estat, sense paper higiènic, amb xiclets, preservatius, sense cap mena de control per part d'alguna empresa de neteja que cada cert temps en faci un control estricte del seu estat amb finalitats de salut pública i higièniques.  

Crec que és de molt mal gust per part de l'autoria de  missatges a la porta i que estiguin en tan mal estat i en moltes mancances, en tota mena de WC's. Tampoc és gaire ètic que els propietaris ho concedeixin i no fiquin algun rètol ben gran i clar indicant una normativa igual per tots els serveis, perquè se'n faci un ús responsable. 

El paer en cap i el cap d'oposició que normalment l'administració fa tard en adonar-se de les mancances de la capital i per aquest motiu els trasllado la meva inquietud sobre el tema. Perquè acabin amb el bonisme, sancionar a les persones que es dediquen a escriure missatges o dibuixar a les parets o a les portes d'aquests locals. Un clar exemple eren els WC's descuidats de l'Estació d'Autobusos, que feia prop d'una dècada que estaven en molt mal estat. A banda d'això crec que Lleida hauria d'oferir el servei de WC gratuït a tots els barris, incorporant-ne un mínim a cada barri i indicar clarament on són.  

També cal de forma urgent que els bars, restaurants, instituts, espais d'oci tinguessin l'obligació de dispensar aigua de l'aixeta o oferir aigua mineral gratuïtament independentment de si ets client de l'establiment o ets un turista o no tens diners a la butxaca. Cal complir amb el codi deontològic dins d'aquest sector, i en aquest cas ser més severs amb els que incompleixen les normes. 

Ens cal una Lleida més neta i que la gent reclami el que ens pertoca. Seria bona notícia poder  acabar el mandat amb tots els espais públics i privats nets i inspeccionats, sense pintades, sense brutícia i que apareguin els serveis públics, un edifici en condicions i adaptat al segle que vivim on cada barri en tingui un.  

Per una Lleida neta cal uns polítics que pensin en els errors que han comès malgrat aprovar justament la gestió del Paer en Cap Sr. Miquel Pueyo i París del grup republicà. Crec que un assumpte pendent és aquest i s'hauria d'abordar i actuar consegüentment abans de les eleccions per no haver d'esperar davant un tema que pot afectar a la salut pública de les persones.  

Finalment, dir que cal més vigilància, agents cívics i que tots els locals, bars, restaurants, pastisseries, i locals dedicats a l'oci nocturn que es comprometin fermament a tenir les instal·lacions dels serveis i altres espais o carrers en bon estat i crec que l'actual cap de l'oposició, el Sr. Félix Larrosa (PSC) ho podria millorar atenent que té més experiència i està millor preparat en coneixement, rodatge pràctic dins de l'àmbit polític, tot i que  crec que haurà de pactar amb altres forces si vol governar perquè la majoria no la té assegurada. Amb ell altre cop d'alcalde podem recuperar d'il·lusió que teníem els lleidatans per fer créixer la ciutat en l'àmbit econòmic i desencallaríem la situació del famós pla de Torre Salses. 

Comentaris