Opinió

Del Kibbutz d,Israel a les planes de Les Garrigues

Sóc una persona d'esquerres que porta lluitant per la independència d'aquest petit tros de país, des dels 15 anys, ara en tinc 61. Per motius que ara no vénen al cas, després de la mort del dictador, vaig haver de marxar a l'exili, vaig tindre sort...

Sóc una persona d'esquerres que porta lluitant per la independència d'aquest petit tros de país, des dels 15 anys, ara en tinc 61. Per motius que ara no vénen al cas, després de la mort del dictador, vaig haver de marxar a l'exili, vaig tindre sort, altres companys van ser empresonats i torturats, i un dels llocs on vaig estar va ser Israel on vaig ser ben acollit en un Kibbutz al desert del Negev. Allí vaig conèixer el veritable socialisme, en el Kibbutz no existia la propietat privada, tothom havia de fer totes les feines quant li tocava i tot el que tenia a veure amb el funcionament es discutia periòdicament en assemblea.

Sí, practicaven el socialisme de veritat, no com a casa nostra que el socialisme, el PSC és una altra cosa, es practica només de boca.

A Israel, quan reben una amenaça armada de l'exterior no existeixen dretes ni esquerres, tots estan al costat de l'exèrcit perquè l'exèrcit són ells, després ja discutiran com a país democràtic i en el Parlament quina és la millor política per al país. Tant de bo a casa nostra, tots féssim pinya com els israelians per defensar el nostre país de les agressions que ens vénen de fora.

Com a sionista que em considero, pregaria als que es diuen antisionistes, que s'informin una mica sobre el sionisme, doncs estic convençut que la immensa majoria no han llegit mai res sobre l'origen del sionisme, igual que els que es diuen comunistes, que no han llegit mai un llibre, per exemple del Marx. Com a sionista, em dol molt l'actitud presa per l'esquerra nacional, la CUP i per l'esquerra, per definir, d'ICV en el conflicte, atacant ferotgement Israel, convocant i assistint a manifestacions en principi, pro palestines on es veien banderes de Hamàs i es cridava mort als jueus. A França i a altres llocs d'Europa, també s'ha atacat i mort a persones i s'han incendiat sinagogues, tot i això repeteixo, en manifestacions pro palestines i amb banderes de grups islamistes; després et surten dient que no són antisemites sinó antisionistes. Pena i fàstic.

A tota aquesta esquerra tan purista els recomanaria llegir els dos primers apartats de la carta fundacional de Hamàs, poder així, s'adonarien de qui són i el que busquen, un califat per Jordània, Palestina i Israel. I si us entretinguéssiu a llegir una mica més, veuríeu que són la mateixa gent que està matant a cristians, a jueus i a musulmans que no són de la seva secta, a Síria i a Irak. Per cert, veig que van passant els dies i l'esquerra nostrada encara no ha convocat cap manifestació en suport dels milers de morts ocasionats pels islamistes.

Aquests dies he rebut per part de demòcrates d'esquerres, insults i amenaces a la meva família i a mi per posicionar-me a favor d'Israel, inclús una "senyoreta" d' Arran em va dir fa uns dies que la gent com jo no teníem lloc en una Catalunya independent i, en paraules literals, "ens haurien de fotre a tots a fora". Sense comentaris.

Comentaris