Opinió

Es tracta de ser útils per Lleida

La col·laboració entre forces polítiques és fonamental per aconseguir un consens sòlid que ens permeti impulsar les accions més beneficioses per a totes i tots
Estació Lleida-Pirineus (Miquel de Santiago)
photo_camera Estació Lleida-Pirineus - Foto: Miquel de Santiago

La decisió de Junts de donar suport als pressupostos que va presentar el PSC s’ha fonamentat en dues premisses essencials. En primer lloc, assumir la responsabilitat, també des de l’oposició, per donar a Lleida uns pressupostos que contribueixin al desenvolupament social i econòmic. I en segon terme, assegurar els mecanismes  per garantir el seu compliment efectiu. Això ens converteix en socis de la ciutat i no del PSC. El sentit de la utilitat i no del poder, és el que ha inspirat aquest acord. És la nostra forma d’entendre la política quan hem governat i ara que servim als ciutadans i les ciutadanes des de l’oposició.

L’aprovació dels pressupostos esdevé un moment crucial per a la vida municipal, un marc en el qual s’han de determinar les prioritats per al desenvolupament econòmic i social d’un municipi. Junts hem volgut donat un pas ferm cap a la construcció d'un futur de progrés i compromès amb la ciutadania, amb projectes com ara el Pla de l’Estació, el pavelló 5 de Fira de Lleida, l’Oficina d’Atracció d’Inversions per als nostres polígons (especialment el de Torreblanca-Quatre Pilans), la promoció de la marca Horta, el Pla Estratègic de l’Esport o la restauració de l’Església de la Sang, la lluitar contra el fracàs escolar, la cohesió social, la neteja, la seguretat i la mobilitat, treballar per l’orgull de ciutat amb un nou Museu d’Història i per aconseguir que la Seu Vella sigui Patrimoni de la Humanitat.

La primera reunió amb l’equip de govern ha estat un punt de partida fonamental per establir les bases de treball i, sobretot, per garantir el seguiment efectiu dels punts compromesos en l’acord de pressupostos del 2024. Aquestes trobades representen el compromís de continuat de Junts amb una gestió activa, transparent, responsable i enfocada en les necessitats reals dels lleidatans i lleidatanes.

És important recordar que Junts serem exigents en el compliment dels terminis establerts per avançar en els diferents projectes. No es tracta només de promeses, sinó d'una acció decidida per impulsar el creixement, el benestar i la millora de la qualitat de vida. El rigor en la planificació i l’execució dels projectes és essencial per garantir un progrés real i tangible.

La dinàmica de treball establerta entre Junts i el PSC és un signe clar del compromís amb la cooperació i el diàleg per avançar en les línies del pacte. La col·laboració entre forces polítiques és fonamental per aconseguir un consens sòlid que ens permeti impulsar les accions més beneficioses per a totes i tots.

Els veïns i veïnes de Lleida poden confiar en la nostra dedicació, responsabilitat i escolta activa de les seves demandes, per portar endavant els compromisos adquirits i treballar incansablement per una ciutat millor

Aquesta nova etapa marca un camí de col·laboració i progrés, on el diàleg, la determinació i l’exigència seran les eines fonamentals per aconseguir una Lleida més pròspera i inclusiva per a tots els seus habitants.

Molts cops ens referim a Lleida com a la segona capital de Catalunya, i des de Junts estem convençuts que, en molts aspectes, som la primera ciutat del país. Reivindiquem l’orgull de lleidatanisme, i des de la nostra contribució en positiu, volem fer possible les oportunitats que tenim per a crear riquesa, ocupació i benestar.

Junts estem decidits a fer honor a aquesta responsabilitat i seguir treballant per un futur millor, perquè som i serem socis de la ciutat.

Comentaris