Opinió

El regal del temps i la solidaritat

Reunió entre el grup municipal de Junts a la Paeria i la Federació Catalana de Voluntariat Social 
Reunió entre el GM de Junts a la Paeria i la Federació Catalana de Voluntariat Social (Foto JuntsXCat Paeria)
photo_camera Reunió entre el grup municipal de Junts a la Paeria i la Federació Catalana de Voluntariat Social - Foto: JuntsXCat Paeria de Lleida

Lleida va ser l’encarregada d’obrir les celebracions del Dia Internacional del Voluntariat, fixat cada 5 de desembre, i enguany ho commemorem sota el lema ‘Amb emergència o sense, voluntariat sempre!' La consigna és clara. Aquesta data ens convida a reflexionar sobre la importància d'impulsar i posar en valor el voluntariat, un agent de transformació social de tota la comunitat i de realització personal als qui dediquen el seu temps i passió al servei dels altres.

El voluntariat és molt més que un acte altruista. És una expressió de solidaritat i un motor vital per a la societat. Quan ens involucrem en activitats voluntàries, en realitat ens enriquim personalment i contribuïm al teixit social que dona vitalitat a la nostra ciutat. La satisfacció de saber que has estès una mà amiga, d'haver millorat la vida d'algú o d'haver col·laborat en la construcció d'un entorn més just és impagable. És vital entendre el voluntariat com una expressió de valor humà, i com a tal, ha de ser una prioritat de les polítiques públiques que reconeguin i promoguin la seva pràctica entre la ciutadania, especialment entre els i les joves, el futur de la nostra ciutat.

A Lleida, tenim la sort de comptar amb un teixit associatiu i solidari molt ric i divers, que compta amb la participació de centenars de persones voluntàries que col·laboren amb diferents entitats socials. Aquestes entitats són una font d’inspiració, de solidaritat i empatia que enforteixen els llaços de la nostra comunitat. El seu paper fonamental ens recorda que, junts, podem aconseguir grans fites.

Per això, des del grup municipal de Junts apostem per seguir impulsant el voluntariat a Lleida, incrementant la dotació econòmica a entitats del tercer sector, treballant de la seva mà, creant sinergies i facilitant el seu creixement i impacte per seguir avançar cap a una ciutat més solidària i cohesionada, en benefici de tots els lleidatans i lleidatanes. Hem de valorar, acompanyar, protegir i oferir oportunitats de formació als nostres voluntaris i voluntàries. Hem de seguir fomentant la participació i la implicació dels lleidatans i lleidatanes per millorar-ne la qualitat de vida, especialment dels més vulnerables i desfavorits.

Junts seguirem treballant per fer de Lleida una ciutat més humana, donant suport a aquesta tasca social que ens enriqueix com a de manera individual i col·lectiva, centrant els nostres eixos fonamentals en la cohesió social, la inclusió i la diversitat.

Comentaris