El campió del món de xocolateria, Lluc Crusellas, gran atractiu de la cinquena edició de Fira Tast d’Almenar

Se celebrarà els dies 28 i 29 d’octubre i dedicarà la seva atenció a la xocolata
FiraTast_01
photo_camera La vicepresidenta Sandra Castro; l’alcaldessa d’Almenar, Teresa Malla; el mestre xocolater d’Almenar, Ivan Pascual (via telemàtica), i la coordinadora de la Fira, Laia Badia, en l'acte de presentació de la Fira Tast d'Almenar

La vicepresidenta Sandra Castro; l’alcaldessa d’Almenar, Teresa Malla; el mestre xocolater d’Almenar, Ivan Pascual (via telemàtica), i la coordinadora de la Fira, Laia Badia, han presentat aquest dimecres la cinquena edició de Fira Tast d’Almenar i les 14es Jornades Gastronòmiques, que se celebraran els dies 28 i 29 d’octubre a la sala polivalent i voltants del municipi d’Almenar.

Enguany, la fira centrarà la seva atenció en la xocolata, tal com ha explicat Ivan Pascual. De fet, hi participarà el campió del món de xocolateria, Lluc Crusellas, de Carme Pastisseria, amb la xerrada ‘La innovació de la xocolata a nivell Copa del Món de Xocolateria’, “en la qual ens explicarà com ha arribat fins aquí i la seva experiència”, ha dit (dia 28 d’octubre, a les 19.00 hores).

Sandra Castro ha destacat que amb l’organització d’esdeveniments com aquest “Almenar, que és un municipi que acumula molta activitat, demostra que és un exemple del dinamisme del nostre territori”.

Teresa Malla, de la seva banda, ha destacat que “l’essència d’aquesta fira és conservar, vetllar i potenciar els nostres productors, empresaris i joves emprenedors que tenim, com l’Ivan

La Fira s’iniciarà però, a les 17.00 hores, amb una connexió en directe amb l’Equador, explicant què és una plantació de cacau i la postcollita, a càrrec d’Hacineda Limon Ecuador. Posteriorment (18.00 hores), un dels pioners en el món de la xocolata, Joan Baixas, parlarà de ‘La xocolata des dels orígens de la xocolata a Catalunya i l’evolució del Bean to Bar’.

La jornada es clourà (20.00 hores), amb la Xoco Food Night, amb tapes i plats street food de Cal Gumer, El Cau i Què Cuinem Avui?, d’Almenar, inspirats en el cacau i la xocolata.

De cara al dia 29 d’octubre, Zoe Félix parlarà de ‘La xocolata en el món del torró artesà. Història d’aquest dolç clàssic’ i se celebraran activitats per a la mainada, amb esmorzar i decoració de cupcakes i coca amb xocolata (10.00 hores); un tast de sis diferents xocolates de professionals del sector, i cuina en directe amb els xefs Eduard Palliser, de la Nuvola de Puigverd, i Ángel Martínez, de Cal Gumer (11.00 hores); un tast de xocolata i vi de la Gravera (12.00 hores), i la celebració de les 14es Jornades Gastronòmiques, amb els típics tastets, que començarà a les 13.00 hores.

Els organitzadors esperen que passin per la fira unes 400 persones. Hi haurà venda de tiquets d’1, 2 i 5 euros, durant la fira i també abans quer comenci, segons ha informat Laia Badia.

Comentaris