Sónar+D pren protagonisme amb dos nous escenaris i major integració amb la resta del festival

Sónar 2022 aposta per la diversitat cultural, un ideari que s'erigeix en l'eix principal de les 176 activitats programades entre el 16 al 18 de juny, o cosa que és el mateix, 117 actuacions repartides en 12 escenaris i més de 60 activitats
Programació de Sónar 2022 ©Sónar
photo_camera Programació de Sónar 2022 ©Sónar

L'staff del festival Sónar presentava aquest dimecres un programa regenerat i amb detalls de molta satisfacció i ganes de tornar a contactar amb el públic fidel, i també amb moltes novetats per obrir el certament a noves generacions i perfils diversos. Un certamen que ha elaborat un programa que bascularà enguany la diversitat cultural i les noves identitats, i el discurs mediambiental amb ànim de contribuir a la conscienciació col·lectiva, segons el director del Festival, Ricard Robles.

Robles destacava que havien passat mil dies des que vam celebrar l'última edició del Sonar a Barcelona 

Presentació Sónar en l'Antiga fàbrica Damm ©JosepAPérez
Presentació Sónar en l'Antiga fàbrica Damm ©JosepAPérez

En la convocatòria d'enguany ha quedat clar que pren protagonisme Sónar-D, l'àrea més professional del certamen, en primer lloc, pel canvi d'ubicació al Palau de Congressos, per altra la reformulació dels espais i la integració més gran amb la resta del festival. Un nou format amb dos escenaris, un destinat als audiovisuals i un altre a les exhibicions d'art digital.

Segons va explicar la comissària, Antònia Folguera el nou escenari de Sónar+D (Stage+D) tindrà 7 pantalles i tecnologia immersiva que “permetran crear noves maneres de plantejar idees i noves narratives”.

Les conferències són també entreteniment. A la gent ens agrada aprendre coses i, si ho podem fer més atractiu, millor

Presentació Sónar en l'Antiga fàbrica Damm ©JosepAPérez
Presentació Sónar en l'Antiga fàbrica Damm ©JosepAPérez

En aquests espais, com a tall d'exemple, Davide Quayola fusionarà la robòtica i els algoritmes amb la pintura i escultura, i també es podran sentir els sons capturats per Michel André, en els llocs més recòndits del món. Continuant amb estrenes +D s'incorpora l'espai expositiu SonarMàtica, una instal·lació de dotze pantalles multicanal que permetran descobrir una selecció d’NFTs, creats per alguns dels artistes més rellevants d’aquest nou ecosistema digital. 

Sónar 2022 reitera el seu paper com a la pista de ball més gran del món, segons destaca el comissari, Enric Palau. El directiu destaca que el festival aposta per la diversitat cultural, un ideari que s'erigeix en l'eix principal de les 176 activitats programades entre el 16 al 18 de juny, o cosa que és el mateix, 117 actuacions repartides en 12 escenaris i més de 60 activitats.

En la programació musical hi haurà esperats retorns d’icones globals com The Chemical Brothers, Moderat o The Blaze, i nous espectacles especialment creats per al festival, com els d’Arca, Niño de Elche + Ylia + Banda “La Valenciana”Samantha Hudson, Tarta Relena o Maria Arnal i Marcel Bagés.

També hi seran els noms més rellevants de la música electrònica del moment (The Blessed Madonna, Charlotte de Witte, Eric Prydz, Jayda G, Helena Hauff), així com els talents de la cultura popular tant consagrats (C. Tangana i Nathy Peluso) com emergents (Morad, Simona, Rojuu o Juicy Bae).

Extra Sonar

A més, durant la setmana de Sónar, SonarExtra planteja un recorregut a través de tres intervencions sonores al cor de Barcelona. La ruta durà al públic al Palau Güell, on es podrà escoltar per primer cop a Espanya un hiperorgue gràcies al projecte de co-creació Hyperorgan dels músics berlinesos gamut inc, Santi Vilanova (Playmodes) i l’orguener Albert Blancafort. L’Hotel ME Barcelona acollirà la instal·lació audiovisual immersiva ‘Transient’, de l’artista italià Quayola i la Fundació Antoni Tàpies permetrà visitar la instal·lació sonora Sondear del recordat artista finlandès Mika Vainio.

          

Comentaris