El cicle Tàrrega Sona 2024 oferirà una desena de propostes de diversos estils

Xavier Ribalta, Yllana, Bewis de la Rosa, Sarah Dowling, Rumb@ Nois o la Coral Ramon Carnicer, alguns dels noms protagonistes
IMATGE PROMOCIONAL · Bewis de la Rosa
photo_camera Imatge promocional de Bewis de la Rosa

El cicle Tàrrega Sona ja té a punt la nova programació per a l’any 2024. Una desena de propostes arribaran al Teatre Ateneu i l’Espai MerCAT fins al mes de maig aplegant diversos estils com rock, blues, jazz, cant coral, rumba o rap. Organitzada per la Regidoria de Cultura, la proposta també inclourà concerts ‘teatralitzats’ establint aliança amb les arts escèniques.


“El Tàrrega Sona és un cicle de concerts que permet a la ciutadania gaudir d’una programació molt diversa i que pretén arribar a tots els públics”, afirma el regidor de Cultura, Miquel Nadal

En aquest sentit, “també potenciem al programa la presència de músics del territori de les Terres de Ponent”, afirma. Les localitats es posaran a la venda el divendres 19 de gener al web www.culturatarrega.cat i presencialment a la Botiga del Museu (carrer Major, 11).

L'alcaldessa Alba Pijuan i el regidor de Cultura, Miquel Nadal, amb el cartell del cicle
L'alcaldessa Alba Pijuan i el regidor de Cultura, Miquel Nadal, amb el cartell del cicle - Foto: Ajuntament de Tàrrega

Teatre Nu 

La programació s’obrirà el divendres 26 de gener amb Teatre Nu i el seu espectacle musical Estimadíssims malvats, ideat per Víctor Borràs
i amb escenografia del targarí Llorenç Corbella. Es tracta d’un recorregut sentimental a través de cançons i melodies que fan reviure el passat de forma nostàlgica i, de vegades, no exempta de dolor. La cita serà a 2/4 de 9 del vespre al Teatre Ateneu. Preu: 10 euros. 

IMATGE PROMOCIONAL · Teatre Nu
Imatge promocional · Teatre Nu

Yllana i Töthem Company

El divendres 23 de febrer serà el torn de la companyia Yllana, que uneix talent amb Töthem Company per crear l’espectacle musical Trash. El muntatge explora les possibilitats del reciclatge a través de la percussió, el moviment i l'humor. L’acció es desenvolupa en un centre d’escombraries, on quatre imaginatius operaris donen nous usos a tota mena de deixalles fent reflexionar alhora sobre l'excés de consumisme. Les percussions són fetes amb instruments inversemblants a partir d’objectes de rebuig: plàstics, bidons, la galleda i el pal de fregar, paraigües o el propi cos dels actors. A 2/4 de 9 del vespre, al Teatre Ateneu. Preu: 10 euros.

2Princesesbarbudes

El quartet 2PrincesesBarbudes sorprendrà el diumenge 3 de març amb una metamorfosi sonora incorporant ‘pianets’ i petits instruments electrònics a la veu de l’Helena Casas. El resultat és un “pop de joguina” en què el grup s’aproxima a estils més actuals sense abandonar la vocació d’espectacle familiar. El seu cinquè disc, Som i serem, conté 10 cançons dedicades als insectes perquè “destil·len ecologia, cooperativisme i feminisme”, afirmen. A les 6 de la tarda, al Teatre Ateneu. Preu: 6 euros.

Bewis de la Rosa

Bewis de la Rosa és el nom del projecte artístic de Beatriz del Monte, que presentarà el divendres 8 de març el seu primer àlbum, Amor más que nunca, exponent del rap rural. Hi conflueixen elements de hip-hop, latin i folklore amb lletres de pensament crític partint de l'amor i l'art com a mitjans de transformació social. Una proposta audaç, fresca i coherent. L’acompanyarà PD Sunday, o sigui la targarina Bibiana Hinojosa. Energia feminista i ballable de rock, ska, disco, funky, salsa i cúmbia en vinil. A les 10 de la nit, a l’Espai MerCAT. Preu: 10 euros.

Coral Ramon Carnicer

El diumenge 17 de març, la Coral Ramon Carnicer commemorarà el seu 30è aniversari junt amb la Coral Joia de Maig d’Anglesola i el pianista Marcel Fabregat. Des que fou fundada sota la direcció del Mestre Carlos M. Molina i la sots-direcció de la professora Mercè Salvadó, la formació ha posat en valor l’obra del compositor targarí Ramon Carnicer. En aquesta ocasió, i sota la direcció d’Eva Maria Ruiz, el repertori constarà de cançons tradicionals i el ‘Gloria’ de Vivaldi. A les 6 de la tarda, al Teatre Ateneu. Preu: 10 euros.

A Contra blues + River Omelet

El divendres 22 de març prendran el relleu el blues i el rock en una doble cita a l’Espai MerCAT, on a les 10 de la
nit actuaran A Contra Blues i River Omelet. Guanyadors del prestigiós European Blues Challenge, A Contra Blues presentaran a Tàrrega el nou disc Spitfire. Per la seva part, River Omelet portaran la seva gira Spring, goodbye tour combinant rock, folk i swing amb harmonies vocals i pinzellades d’indie-pop. Preu: 10 euros.

Rumb@ Nois

El Tàrrega Sona s’agermana de nou amb el Dia del Poble Gitano. El diumenge 7 d’abril, la plaça de Sant Antoni acollirà a les 12 del migdia un concert gratuït de Rumb@ Nois, mítica agrupació del barri de Sant Antoni. Aquells adolescents van seguir camins diferents acompanyant noms de la talla de Peret, Moncho, Parrita, La Troba Kung-Fú o Macaco. Sam Mosquetón, un dels components i ara director de l’Ecomuseu Gitano, recupera el grup interpretant versions de rumba catalana i temes propis.

Xavier Ribalta en un anterior concert al Teatre Ateneu de Tàrrega
Xavier Ribalta en un anterior concert al Teatre Ateneu de Tàrrega - Foto: Ajuntament de Tàrrega

Xavier Ribalta

El cantautor targarí Xavier Ribalta torna a la ciutat el diumenge 14 d’abril per celebra el seu 60è aniversari de trajectòria artística. I ho fa amb una experiència desafiant: reunir cançons en català, castellà, eusquera, gallec i bable des de l'admiració i el respecte. El repertori constarà de 16 peces d’autors com Raimon, Paco Ibáñez, Aute, Labordeta o Maria del Mar Bonet. Cants intemporals, que forma part del Barnasants, presenta Xavier Ribalta acompanyat per músics del territori: Ramon Andreu (direcció i piano), Xesco Grau (flauta travessera) i Eduard
Boleda (viola). A les 7 de la tarda, al Teatre Ateneu. Preu: 10 euros.

Comentaris