Afrucat assegura que les pomes i peres seran més dolses i de gran qualitat

L'associació d'Empresaris de Fruita de Catalunya demana al consumidor que enguany es fixi més en el sabor de les peres i pomes que en l'estètica

Un productor mesura el calibre de la fruita en una finca de Lleida ©Anna Berga
photo_camera Un productor mesura el calibre de la fruita en una finca de Lleida ©Anna Berga

Segons expliquen des de l'associació d'Empresaris de Fruita de Catalunya (Afrucat) la collita d'enguany de poma i pera serà d'una gran qualitat, molt més dolça que en campanyes anteriors, encara que els calibres s'han reduït a conseqüència de les altes temperatures d'aquest estiu. Una circumstància que ha estat generalitzada a tot l'estat i també als països europeus.

Collita de fruita a les finques de Ponent
Collita de fruita a les finques de Ponent ©Territoriscat

El director general d'Afrucat, Manel Simon afirma que el motiu pel qual enguany pomes i peres són més petites és perquè en situacions d'estrès hídric per falta d'aigua o quan les temperatures són extremes, sigui pel fred o la calor, l'arbre frena el seu creixement i prioritza la supervivència per davant del creixement del fruit. És per això que la calor extrema d'aquest estiu ha provocat que els arbres facin fruits més petits a tot Europa. Un altre exemple són les pomes gala. No s'ha avançat la maduració i no seran tan vermelloses per fora. 

La qualitat serà màxima i que la dolçor serà més alta que altres anys perquè en haver-hi menys fruita i ser més petita, aquesta concentrarà més quantitat de brics

El director general d'Afrucat ha assegurat que la situació d'enguany ha estat puntual, tot i que reconeix que "està per veure" què passarà els pròxims anys. Afegeix que "el canvi climàtic és aquí i les condicions meteorològiques són cada cop més extremes".

Comentaris