La postcollita i el canvi climàtic, temes protagonistes d'una jornada a Lleida

La jornada inclou una anàlisi de la campanya del 2021, esbiaixada per les gelades que van afectar la campanya de pinyol i pera
Encarregat en una cambra de fred ©IRTA
photo_camera Encarregat en una cambra de fred ©IRTA

L'Institut d'Investigació i Tecnologia Agroalimentària ha organitzat avui a partir de les 8.50 hores a l'Auditori Joan Oró de l'edifici CeDiCO del Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida, la XX Jornada de postcollita: "Postcollita: sostenibilitat i canvi climàtic"

Aquest esdeveniment parla sobre els reptes i les realitats que provoca el canvi climàtic a les collites del territori i sobre les alteracions que aquest pot suposar. A més d'oferir estratègies per tal de poder gestionar aquest fenomen, cada vegada més freqüent en el nostre planeta. Els ponents invitats són representants de l'IRTA, de la Indústria lleidatana del fred, Ilerfred, entre altres professionals del sector agroalimentari. 

La jornada ha obert les portes a les 8.50 hores i ha estat inaugurada per la cap del programa Postcollita de l'IRTA, Neus Teixidó. Durant el matí hi ha programades les ponències de "L'aigua a les centrals de fruita: cap a una gestió més sostenible", a càrrec de Pilar Plaza de l'IRTA; "Estalvi energètic a centrals de fruita: quan i com" per Laia Torregrosa i Borja Rubio d'Ilerfred; "Packaging sostenible: reptes a afrontar" per Natàlia Alòs de l'IRTA; "Anàlisi de la campanya. Perspectives" a càrrec d'Elena Costa de l'IRTA; "Canvi climàtic: una realitat", per Antonio Ruiz-de Elvira, de la Universitat d'Alcalà de Henares (Madrid); "Les fisiopaties que arriben, com afrontar-les", de Gemma Echeverria de l'IRTA; i "Reptes de la recerca agroalimentària en un escenari de canvi climàtic" a càrrec del director general de l'IRTA, Josep Usall

Comentaris