Opinió

Mollerussa, el millor aparador

A Mollerussa, aquest any 2021, podem afirmar que estem en plena recuperació del que podríem anomenar "saldo comercial" amb relació a l'obertura i tancament d'activitats

Divendres enceníem les llums de Nadal i un any més afegim elements gegants a places i eixos comercials per activar i impulsar l'activitat comercial i l'esperit nadalenc.
Aquesta setmana també hem estrenat l'exposició urbana del Valentí Gubianas amb motiu del 25è aniversari de la Biblioteca Comarcal Jaume Vila i aviat es muntarà
l'exposició de vestits de paper amb vitrines il·luminades, que tant èxit va tenir l'any passat. Tot això, afegit a la campanya de Nadal de Mollerussa Comercial i al Mercat de Sant Llúcia, organitzat per la delegació de la Cambra de Comerç, ens fa preveure unes molt bones dades de cara aquest final d'any.

El sector comercial, el de serveis i el de la restauració han estat un dels sectors que han patit més a peu de carrer la crisi de la pandèmia des del març del 2020. A Mollerussa, aquest any 2021, podem afirmar que estem en plena recuperació del que podríem anomenar "saldo comercial" amb relació a l'obertura i tancament d'activitats. Després d'un 2020 amb saldo negatiu de 14 activitats, aquest 2021 recuperem un saldo positiu, ja que s'han obert 22 activitats enfront de les 13 de l'any anterior suposant un increment del 69% . En les últimes setmanes hem pogut assistir a la inauguració de botigues de roba, un restaurant i una agència de màrqueting, entre altres, i es preveuen noves obertures pròximament en l'àmbit de la restauració en la zona de les places. Actualment, tenim 6 expedients en tràmit, una ampliació d'una activitat existent i un trasllat per ampliació. Per tant, tot indica que el saldo comercial serà encara molt més gran abans d'acabar l'any.

És molt important vendre i explicar la nostra força com a comerç local, la nostra bona posició en la distribució del mix comercial, tant en l'àmbit d'oferta de productes com en l'àmbit de preus. A més a més de tenir continuïtat de façana comercial, diversitat i qualitat de producte, agradabilitat i professionalitat dels nostres comerciants, un dels elements que es valoren a l'hora de posicionar el comerç local és també la facilitat d’arribar a l’eix comercial i aparcar-hi a prop.  L'esforç en els últims anys per incrementar l'aparcament a la ciutat ha estat i és molt rellevant, nous aparcaments com el del C/Ferrer i Busquets amb sortida al C/Domènec Cardenal en 55 places més les 17 places  al nou pàrquing del C/ de la Creu han estat de les últimes incorporacions, incrementant en 72 les places d'aparcament a menys de 2 minuts del centre. En les setmanes vinents incorporarem també noves places al C/Navarra amb un nou aparcament a superfície i seguirem sumant places per fer més accessible i còmode venir a comprar a Mollerussa.

Aquest any 2021 hem obert les convocatòries d'ajuts del programa (Re)Activem al qual s’han presentat una trentena de sol·licituds per beneficiar-se de les dues línies obertes com són la de reactivació i la de recuperació, hem aplicat la gratuïtat de les taxes per ocupació de les terrasses, hem habilitat un apartat específic per al comerç i serveis a la nova APP Eagora, hem promogut l'impuls de creació de l'associació d'empresaris de Mollerussa, estem a punt de licitar el projecte de l'INSEMI (Institut d'Innovació i Emprenedoria de Mollerussa) i seguim amb la col·laboració estreta amb Mollerussa Comercial,  la Cambra de Comerç i PIMEC per tal d'aconseguir i consensuar ajuts i projectes amb fons europeus a més de seguir amb la dinamització comercial de la ciutat. Tenim un bon comerç, grans professionals i una oportunitat com mai de fer ciutat a través del nostre millor aparador: el nostre teixit comercial.

Comentaris