Originalitat i enginy de productors i restauradors, amb l'Estany com a inspiració
El pa de l'Estany, pollastre amb poma, torrades amb poma, botifarra negra i formatge de cabra gratinat, llonganissa amb crema de poma o romesco de bacallà amb daus de poma i allioli de poma, algunes de les propostes de la Mostra Gastronómica de l'Estany d'Ivars i Vila-sana.
L'Estany d'Ivars i Vila-sana va celebrar aquest diumenge la segona edició del Dia de l'Estany, una festa que recorda la recuperació de la zona humida i que sol ser un atractiu que aglutini totes les possibilitats que ofereix l'espai natural. Per aquest motiu la celebració es complementa amb una Mostra gastronòmica en la que hi participen productors i restauradors de la comarca.
Una proposta més sofisticada va ser la que presentava Cal Modest d’Ivars, amb un llit de verdures sobre llonganissa amb crema de pomes. I també els bunyols de poma amb crema de camamilla, poma farcida d’espinacs i formatge i poma farcida amb gratinat de carbassó, que es va cuinar des del restaurant Castell del Remei.
Una jornada en la que hi van participar al voltant d'un miler de persones, que van poder compaginar la gastronomia amb passejades en cavall o en barca, així com participar en l'anellament d'aus. També es va dur a terme una la plantada d’arbres, en aquesta ocasió, a més d’alguns tamarius, es va optar per espècies arbustives com poden ser el romer, el garric, el coscoll o el timó, que són pròpies de la zona i de secà. En total, es van plantar 180 plantes entre l'embarcador d’Ivars d’Urgell i la zona de la pèrgola.