«Enruta’t», la nova campanya que marida gastronomia i vi DO Costers del Segre

Presentació Enruta't
Catorze restaurants de la Ruta del Vi de Lleida ofereixen plats especials amb maridatge de cellers del territori en una proposta que es podrà gaudir fins a finals d’any

La Ruta del Vi de Lleida ha posat en marxa Enruta’t, una campanya que convida a descobrir la cuina del territori a través de catorze plats ideats per restaurants del territori i maridats amb vins de catorze cellers amb segell DO Costers del Segre. La iniciativa s’emmarca en la distinció de Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia i es podrà gaudir fins a finals d’any.

Els comensals que facin parada a algun dels establiments adherits rebran un receptari que recull les elaboracions, el vi que les acompanya i el rostre de qui les fa possibles, tant al restaurant com al celler. També es difondran vídeos i materials visuals per conèixer el procés d’elaboració i el vincle entre plats i vins.

Des del Patronat de Turisme, Juli Alegre ha remarcat que Enruta’t és una oportunitat per recórrer el territori “harmonitzant sabors, aromes i paisatge”, mentre que Andreu Vàzquez, de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, ha subratllat la connexió entre gastronomia, cultura i identitat. Montse Guardiola, presidenta de la Ruta del Vi, ha destacat que es tracta “d’un viatge de sabors” compartit entre cuiners i viticultors.

La campanya inclou accions de promoció a xarxes, col·laboracions amb creadors de contingut i sortejos, a més de materials físics com cartells i el mateix receptari. Entre les propostes culinàries hi ha espatlla de cabrit amb Finca Comabarra 2012 de Tomàs Cusiné (La Boscana), popets a la siciliana amb Prat d’Hores del Celler de Sanui (La Torretta), o galta de vedella amb xocolata i Purgatori 2022 de Família Torres (Saroa), entre d’altres.