L'últim alè d'una ciutat, magníficament escenificat en l'espectacle El Setge de Lleida

La dramatització de l'espectacle va estar protagonitzada per Teatre de Butxaca.

Cal Combelles de Fondarella va acollir en primícia la representació de la caiguda de Lleida al 1707 a mans de les tropes Borbòniques.

La primera representació de l'espectacle El Setge de Lleida va portar-se a terme divendres a la nit, en un marc escènic molt adient: Cal Combelles de Fondarella. A l'èxit de l'escenificació per la impactant posada en escena a càrrec de Jaume Jovells, s'hi va afegir també el vestuari dels actors i músics, dissenyat per Josep Massaguer; tot plegat, per traslladar perfectament el nombrós públic assistent als fets que es narraven del 1707 .

El festival Cua d'Estiu de Fondarella va acollir aquesta preestrena que rememora la caiguda de Lleida a mans de Felip V i que s'estrenarà en el marc dels actes del Tricicentenari (1714-2014) a Lleida i que posteriorment viatjarà al Born, a Barcelona. 

L'espectacle va oferir diverses composicions a càrrec del grup Quartana, en què varen musicar diverses peces de música popular catalana de l'època i del compositor francès Jean-Baptiste Stuck titulada " Cantate sur la prise de Lérida" entre altres, inspirada en el Setge de Lleida per part d'aquest músic de la Cort de Versalles.

Els actors Carles Crespo, Núria Miret i Jaume Jovells van captivar a l'auditori present en una representació, en la qual, a partir dels seus personatges i en una narració en primera persona, van situar al públic en els dramàtics fets que va viure la ciutat durant la Guerra de Successió.