Música tradicional i cuina, nova proposta de la la Cua d'Estiu

Marcel Casellas, i Heura Gaya, presenten Cuina catalana.
El projecte Cua d'Estiu, fidel al seu objectiu continua la programació desplegant propostes de temporada i arranca el nou cicle amb la Cuejada d'Hivern, que es presenta el divendres 15 amb el concert, Cuina catalana.

Cua d'Estiu va néixer el passat any amb la voluntat de divulgar la cultura i el patrimoni del Pla d'Urgell, un projecte que degut a la bona acollida del públic i de les institucions ha pogut donar continuïtat a la iniciativa, programant espectacles durant tot l'any. Adaptant-se a cada estació de l'any el projecte de Teatre de Butxaca i la productora la Gata Roja, ha fet possible traslladar la cultura i els espectacles als racons més emblemàtics del territori.

El divendres 15 de febrer la Cuejada d'Hivern inicia cicle amb un concert de música tradicional, que s'escenificarà a l'Espai Cultural dels Canals d'Urgell a partir de les nou del vespre, un maridatge imaginari que faran possible Marcel Caselles i Heura Gaya. La música tradicional i d'arrels troba la semblança amb la cuina, utilitzant ingredients que fan possible plats adaptats als gustos i l'estètica de cada moment, el que als fogons serien nap i cols a la música podrien ser el ball pla, el contrapàs o la jota.

Per aquest motiu la Cuejada d'Hivern, convida al públic a degustar tres nous plats fets amb ingredients que ja posaven a l'olla els nostres avis.

Marcel Casellas és i ha estat un dels més prolífics innovadors en el camp de l'arrel. Ja com a músic i, més tard, artífex de la històrica Orquestrina La Galana fins a les propostes més arriscades dels darrers temps, com a ideòleg, intèrpret i compositor (La principal de la Nit So insistent o la Cobla Catalana dels Sons Essencials). 

Heura Gaya, és de la generació de nous sonadors amb formació superior en música tradicional. Recent llicenciada en gralla per l'ESMUC i actualment cursant el superior de cant clàssic a la mateixa escola es dedica professionalment a la música tradicional i al seu ensenyament.