De l'11 de febrer al 3 de març

L'arqueologia ponentina, a debat al Museu de Lleida

El Castell ilerget de Gebut, un dels projectes de recerca treballats durant el 2019
El Museu de Lleida organitza aquest cicle de conferències al voltant dels projectes de recerca i les intervencions arqueològiques més destacades del 2019

El Museu de Lleida organitza un cicle de conferències al voltant de les investigacions i intervencions arqueològiques més rellevents que la Plana de Lleida ha acollit durant el 2019.

El programa s'iniciarà el dimarts 11 de febrer, a les 19.00 h, amb 'L'oppidum ibèric de Gebut (Soses, Segrià): primers resultats del projecte de recerca sobre el món ilerget al Baix Segre'. Aquesta conferència anirà de la mà de Natàlia Alonso i Joan Bernal, membres del Grup d'Investigació Prehistòrica de la Universitat de Lleida.

La segona proposta tindrà lloc el 18 de febrer i vindrà de la mà de Maria Pilar Vàzquez Falip i Josep Medina Morales, de la Sessió d'Arqueologia de la Diputació de Lleida. Ambdós presentaran 'La intervenció arqueològica realitzada al solar del nou edifici de la Diputació a la Rambla Ferran 17-19 de Lleida'.

El darrer dimecres de febrer serà el torn de 'Santa Cecília dels Altimirs. Un monestir d'època visigoda a la serra del Montsec (Pallars Jussà)', una investigació a càrrec de Marta Sancha, professora de la Universitat de Barcelona i directora de les excavacions d'aquest jaciment.

El punt final del cicle tindrà lloc el 3 de març, i portarà per títol 'El poblament humà al Prepirineu oriental: Els Aspres de la Noguera', una intervenció de Jorge Martinez Moreno i Rafael Mora Torcal del Centre d'Estudis del Patrimoni Arqueològic de la Universitat Autònoma de Barcelona.

'Intervencions arqueològiques a la demarcació de Lleida' vol apropar al públic les novetats arqueològiques de casa nostra