Badia proposa els seus vinagres Castell de Gardeny com a base de 'vinagretes d'autor'
La programació de tallers de cuina; o el patrocini de receptes de vinagretes; és una manera de relacionar Badia Vinagres amb l'entorn i la societat, creant sinergies amb altres productors i contribuint a la millora del territori i la comunitat
Badia Vinagres va presentar aquest divendres una iniciativa, de pedagogia gastronòmica amb la base de les seves varietats Castell de Gardeny, un taller per constatar que el vinagre es pot convertir en alguna cosa més que un simple acompanyament. Amb la complicitat de la doctora i nutricionista Antonieta Barahona, i la seva filla, Alexa Trilla, van mostrar com elaborar vinagretes amb la base d'excel·lència dels quatre vinagres, gurmet dels productors mollerussencs.
L'alquímia generada per les germanes Marta i Judit Badia, amb Antonieta Barahona i Alexa Trilla, va mostrar la transformació dels vinagres, Merlot, Mel, Porto i Riesling en les vinagretes Afruitada, Brava, Catalana i Mediterrània. La selecció de públic que va assistir al taller en la seu de la vinagrera a Mollerussa, va poder conèixer com es poden elaborar aquests vinagrets, els ingredients, així com els suggeriments dels plats que podien acompanyar.
La programació de tallers de cuina; o el patrocini de receptes de vinagretes; és una manera de relacionar Badia Vinagres amb l'entorn i la societat. Creant sinergies amb altres productors i contribuint a la millora del territori i la comunitat
Les Vinagretes amb base de Castell de Gardeny
Badia Vinagres el referent d'una marca centenària
Vinagres Badia representa per Mollerussa el referent de l'activitat industrial i emprenedora de la capital del Pla d'Urgell, un reducte de la importància que va tenir el sector vinícola en aquest territori. La família Badia ha mantingut la seva activitat, fent front a les situacions que han viscut cadascuna de les cinc generacions, i adaptant la producció als segments de mercats més apropiats en cada època.
Una empresa familiar i centenària dedicada en cos i ànima a la producció de vinagres artesans de màxima qualitat amb la seva marca Castell de Gardeny i Badia. Des que el rebesavi Agustí Badia va fundar l'empresa, ja són cinc les generacions que han apostat per la continuïtat d'aquest gran producte que, res més lluny d'estancar-se, viu un bon moment.
En l'actualitat el catàleg de Badia Vinagres inclou una quinzena de referències de vinagres blancs i negres, amb especial especialització pels varietals de vi, així com dos vinagres elaborats amb poma de Lleida un de balsàmic (amb un toc dolç) i l’altre de producció ecològica sota el segell Badia.