Ivars d'Urgell supera amb èxit de públic i participació la desena edició de la Fira de l'Estany

Visitants de la Fira de l'Estany d'Ivars d'Urgell

 

El catedràtic d'història de la UAB, Josep Maria Solé i Sabaté va presidir l'acte d'inauguració de la desena edició de la Fira de l'Estany d'Ivars d'Urgell, un certamen que es consolida com a eina de dinamització comercial i turística del municipi i la comarca del Pla d'Urgell. La Fira tanca la desena edició amb una participació de setanta expositors, dels sectors del turisme, comerç local, artesania i productes de proximitat, i amb una important afluència de públic.

L'historiador pla urgellenc va destacar l'evolució que ha tingut la comarca després de l'arribada del Canal d'Urgell: Era la zona més pobra de Catalunya, del pla salvatge, lloc de robatoris i amb l'esperança de vida més baixa de Catalunya, i ara és una de les zones agrícoles més riques del món. Tot ha estat possible gràcies a la voluntat de treball, progrés i de confiar en el futur.

Solé i Sabaté va remarcar la importància de la civilitat dels catalans que no s'ha respectat ni a Ivars ni a Catalunya i ha hagut de ser ratificada de forma internacional, amb referència a l'1-O

El president del Consell Comarcal, Joan Trull, que també va participar en la inauguració de la Fira, va destacar la importància de l'Estany d'Ivars i Vila-sana per la riquesa que genera.

Per la seva banda l'alcaldessa d'Ivars d'Urgell, Montserrat Coma, va mostrar la seva satisfacció, per la
resposta d'expositors i públic, una constatació que després de deu anys el certamen es pot considerar consolidat.

En el marc dels actes de la Fira de l'Estany va tenir lloc la segona trobada gegantera, en la que hi van participar les colles d'Ivars, Tàrrega, Borges, Castellnou, Torregrossa, Cornellà, St. Andreu de Palomar i Golmés.

Es visitants van poder Participar en tallers de caixes de nius, les degustacions de melmelades i conserves de la firma de Vallverd Mos de Tros, i el vins del celler Carviresa. L'exposició de tractors antics, tast de vins del celler Castell del Remei, i el vermut popular amenitzat pel cantautor lo Pau de Pons. així com el Show cooking presentat pel cuiner ivarsenc Àlex Guiu