Multitudinària commemoració del desè aniversari de la recuperació de l'Estany d'Ivars i Vila-sana
El Dia de l'Estany ha comptat un cop més amb la presència dels restauradors amb la Mostra de Cuina de l'Estany, dedicada a la carn de porc.
La meteorologia ha acompanyat aquest diumenge en els actes de commemoració de la recuperació de l'Estany d'Ivars i Vila-sana, convocant a centenars de persones en el Parc Natural. Una concentració que a migdia ha provocat col·lapses de circulació en els accessos d'Ivars i de Vila-sana.
Tal com ha recordat Joan Reñé, l'acte simbòlic s'ha volgut fer amb nens i nenes que van néixer el mateix any en què, ell mateix i els alcaldes dels municipis, alçaven la pla per què comences a entrar l'aigua que tornaria a inundar la llacuna. Reñé ha recordat les primeres visites que s'havien fet a l'Estany amb les escoles i entitats, explicant com seria el projecte de recuperació, i després de deus anys aquella il·lusió és una realitat, que ja han visitat més de 300.000 persones.
Per la seva banda el president del Consell Comarcal Francesc Fabregat, ha explicat que al marge de la consolidació natural de fauna i flora de l'Estany, al llarg d'aquesta primera dècada, s'han consolidat un seguit d'activitats econòmiques al voltant de l'estany que han donat riquesa a la comarca.
També s'han pogut fer tastos de vins del Castell del Remei i els tradicionals estanyets, elaborades pel forn de pa Can Gil, d’Ivars d’Urgell.
Com en l’anterior edició, s’ha preparat un receptari que recull aquests plats a més a més de proporcionar informació dels productors locals de la zona. A més a més dels tastos, aquests sis restaurants oferiran el seu plat de cuina d’estany a la carta habitual durant tot el mes d’abril.